Időjárás

2023.10.31. 03:20

Narancs figyelmeztetés keddre - Durva hidegfront érkezik Győr-Moson-Sopronba, erős széllel és jégesővel

Kisalföld.hu

Reméljük a jég elkerüli a Kisalföldet

Várható időjárás kedd éjfélig

Kedd hajnaltól a Dunántúlon már előfordulhat kisebb eső, zápor. Kedden erősen felhős vagy borult idő valószínű, legfeljebb rövid napos időszakok is lehetnek. Egyre többfelé kell számítani esőre, záporesőre, főként délnyugaton és az Alföldön zivatar is kialakulhat.

A szél kedden egyre nagyobb területen fordul át északnyugatira, a Tiszántúlon azonban estig délies és élénk, erős marad a légmozgás, másutt fokozatosan mérséklődik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 17, de a kevésbé felhős északkeleti tájakon 7 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden nagyrészt 17 és 24 fok között várható, de az északi és a nyugati határszélen kissé hűvösebb lesz.

Hevesebb zivatarokra figyelmeztet a meteorológia

Hevesebb zivatarok veszélye miatt keddre másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, a zivatarok környezetében viharos szél, jégeső és nagy mennyiségű csapadék várható.

A veszélyjelzésben azt írták: kedd délelőttől egy nyugat felől érkező hidegfront mentén zivatarokra kell számítani, előbb a Dél-Dunántúlon, majd fokozatosan keletebbre is. A zivatarok környezetében a legfőbb veszélyforrás a viharos, óránkénti 70-80 kilométeres széllökés - egy-egy heves zivatarban óránkénti 90-100 kilométeres szél is lehet -, a jégeső, valamint az intenzív csapadékhullás lehet.

Az ismétlődő záporos csapadékból a délnyugati területeken néhol 20-30 milliméter napi összeg is összegyűlhet. Estétől várhatóan fokozatosan lecsengenek a zivatarok

 - írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában