kánikula

2021.07.29. 09:29

Megváltás! Pár fokkal csökken a hőmérséklet Győr-Moson-Sopron megyében – videó

Átmenetileg kissé hűvösebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé, így a szerencsésebb helyeken mérséklődik a hőség. Megyénkben is.

kisalfold.hu

20210708 Eger Fürdőzés az - Eger Termál Kft. által üzemeltetett - egri strandon Fotó: Berán Dániel BD Heves Megyei Hírlap HMH

Fotó: Berán Dániel

Hőség – Csütörtökön pár fokkal visszaesik a hőmérséklet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint a hőség miatt csütörtökre egy megyére sem adták ki a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést. Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést. Ezekben a megyékben várható, hogy a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakul. Budapestre, Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt.

Az országos előrejelzés szerint csütörtök hajnalban 15-23, délután 30-36 fok várható. A jelenlegi prognózis szerint péntekre ismét kiadhatnak harmadfokú figyelmeztetést is a hőség miatt. A tartós hőség miatt Müller Cecília országos tisztifőorvos péntek éjfélig rendelte el harmadfokú intézkedését, a hőségriadót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában