kisalfold.hu videó

2024.07.06. 11:57

Mesebeli utazás Sopronból a Györkőcfesztiválra - fotók, videó

Hatalmas gyermekzsivaj töltötte be a soproni vasútállomást, ahonnan szombaton reggel elindult a GYSEV Zrt. első mesejárata Győrbe, ezúttal a Györkőcfesztiválra.

Varga Henrietta

A vonat különleges útra hívta a kicsiket és nagyokat, hiszen az utazás tele volt izgalmas meglepetésekkel és mesebeli kalandokkal. A soproni mesevonat nem csupán egy közlekedési eszköz volt, hanem egy olyan kapu, amelyen keresztül az utasok beléphettek a mesék világába. 

Mesevonat
Almási Gyuláné meglepetésnek szánta az utazást, így a gyerekek felszálláskor még nem is sejtették, hogy mesebeli kalandokban lesz részük Fotó: Máthé Danilella

- Boldogan mondhatom, hogy a mesevonat iránti érdeklődés várakozáson felüli volt, hiszen az első utunkra tele szerelvénnyel indulhatunk, ami közel kétszáz főt jelent - tudtuk meg Némethné Gara Ildikótól, a GYSEV Zrt. értékesítési és marketing vezetőjétől. - Amikor a kollégáimmal  megálmodtuk ezt a járatot, azt gondoltuk, hogy fontos elmesélni a gyerekeknek azt, hogyan működik a vasút, hogyan indítunk el egy Flörtöt, hogyan tápláljuk vissza menet közben az áramot és mitől környezetbarát ez a működés. Ezt a rengeteg információt foglaltuk mesébe, és ezt hallgathatják meg a gyerekek, felnőttek az utazás alatt, az indulástól az érkezésig. A teljes út során négy varászmester játszik és beszélget a gyerkőcökkel, akik a végén akár a Zöldföldei Vasúti Rend fogadalmát is letehetik, amivel a rend tagjaivá válhatnak. Belőlük egy olyan vasúttudós lehet, aki vigyáz a környezetére - tette hozzá.

Mesevonat
Kollégáimmal közösen álmondtuk meg a mesevonatot - mondta Némethné Gara Ildikó (jobbra) Fotó: Máthé Daniella

A hegykői Tóth család három gyermekükkel érkezett a mesejáratra. Zsombor fiúk nagyon szereti a vonatokat, édesanyja elmondása szerint csak azok léteznek számára. - A vonatok szeretete mellett az óvodában a gyerekekre ráragadt a környezettudatosság is, így arra gondoltunk, hogy ezzel az utazással összekötjük a kettőt, és a vonatozás mellett meghallgatjuk a történetet is. A Györkőcfesztivál pedig egy plusz, hiszen egy csodálatos úticél - tette hozzá az anyuka.

Mesevonat
A hegykői Tóth család örömmel vágott neki a kalandoknak Fotó: Máthé Daniella

Almási Gyuláné meglepetésnek szánta az utazást húga gyermekeinek, így ők, amikor felszálltak a vonatra még nem is sejtették, hogy ott egy mesevilágba csöppenek, és az út végén egy fantasztikus, gyerekeknek szól fesztivál várja őket.

Az indulás előtt a négy varázsmestert is sikerült megszólaltatnunk, akik már izgatottan készültek a mesebeli utazásra.

- A Lokomoncokról szóló mesét hallgatjuk meg a gyerekekkel. Az egész utazás interaktív, hiszen a meséken belül vannak varázslatok, amelyeket a mesék végén megjelenítünk, velük együtt játsszuk el és még a varázslatokat is közösen végezzük a gyerekekkel. A mese és az utazás legvégén tudáspróba várja őket, aminek köszönhetően reméljük sok új taggal bővül majd a Zöldföldei rend - mondták.

Mesevonat
A négy varázsmester mesével és varázslattal kápráztatta el a gyerekeket Fotó: Máthé Daniella

A mesevonat idén nyáron még kétszer indul útnak. Július 20-án reggel Győrből Sopronba, délelőtt pedig Szombathelyről Sopronba közlekedik, így azok is meghallgathatják a Lokomoncok történetét, akik most esetleg lemaradtak. A mesevonattal kapcsolatban további információkat a Belföldi utazások | Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (gysev.hu)  weboldalon találnak.

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában