Helyi hírek

2015.09.09. 18:28

A képmutatás EB-je

Szijjártó Péter az Audi logisztikai csarnokának avatóján vett részt kedden Győrben. A külügyminiszter az ünnepi beszédébe is beleszőtte a menekülthelyzetet, mi pedig erről kérdeztük a rendezvény után.

Sudár Ágnes

– A „képmutatás Európa-bajnoksága" az új szlogen, amit most is használt. Kit tart Európa-bajnoknak?
– Még nem hirdettek eredményt, de azt látom, hogy Nyugat-Európában ez a jelenség egészen népszerű lett. Ez azért is szomorú, mert az unió történelmének egyik legnagyobb kihívása előtt áll. S ha valamikor, akkor most kellene a valós megoldásokat keresni, s nem azokat kritizálni, akik egyértelműen mindent megtesznek a probléma megoldásáért.

– A választott irányról ilyenkor elgondolkodnak? Tudja, van az a vicc, hogy egy őrült jön szembe az autópályán – méghogy egy?
– A mostani időszakkal nem lehet viccelni. Ez az a pillanat, amikor csak a valós megoldásokról szabad beszélni. De egyébként sem hiszem, hogy egyedül lennénk, mert ha megnézzük a visegrádi országok nyilatkozatait, akkor azt látjuk, hogy mi ebben a kérdésben igenis egy hangon beszélünk.

A teljes interjú a Kisalföld napilap szerdai számában!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában