Lovaskocsival járták be a települést

2024.05.27. 17:01

Kárpát-medencei barátok találkoztak a Bakonyban - fotók

A Bakonyért Szent László Turisztikai Egyesület a hét végén először rendezte meg Bakonyszentlászlón az I. Kárpát-medencei Barátok Találkozóját.

Kisalföld.hu

A barátság és a fa megmarad a jövőnek Bakonyszentlászlón.

Baráti találkozó faültetéssel Bakonyszentlászlón.

A diaszpórában élő magyar közösségek közül többen képviseltették magukat a háromnapos eseményen.

– Rendezvényünkkel az volt a célunk, hogy barátainkat, akiknél már tiszteletünket tehettük az elmúlt 15 évben, vendégül láthassuk településünkön. Az a gondolat, hogy, minél több jó szándékú ember összekapcsolásával a pozitív tenni akarás erőtere hatványozódik, fő működtetője volt rendezvényünknek - mondta Horváth Orsolya, a turisztikai egyesület elnöke.

– A Vajdaságból, Erdélyből, Felvidékről, és Őrvidékről érkeztek hozzánk a vendégek. A rendezvényt közös faültetéssel nyitottuk meg, a Bakonyszentlászló szívében elhelyezkedő Hős Ligetben ültettünk hat darab facsemetét, amelyek mellé padot is helyeztünk ki és emléktáblát állítottunk. A közös faültetést szívhez szóló gyermekműsor és közös éneklés is színesítette – folytatta az elnök.

A barátság és a fa megmarad a jövőnek.

A települést lovaskocsival járták be a vendégek, majd az esti zenés program a Kultúrházban folytatódott. A műsor keretében a vendégek is bemutatkoztak és színvonalas műsorcsokorral ajándékozták meg a vendéglátókat, majd  zárásaként a Kossuth díjas Misztrál együttes énekese, Heinczinger Mika örvendeztette meg az egybegyűlteket szívmelengető muzsikájával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!