Nem közelednek az álláspontok

2024.03.25. 19:14

Lejár az audisok bérmegállapodása mielőtt megegyezne a szakszervezet és a győri vállalat

Folytatódott a bértárgyalási sorozat az Audi Hungaria és az Audi Hungaria Független Szakszervezet között. Újabb hónapok, újabb százalékok hangzottak el, de továbbra sem közelednek az álláspontok.

Simon Roberta

Forrás: Kisalföld archív

Fotó: Csapó Balázs

A munkáltató érkezett újabb ajánlattal, amely korábban volt már 24 hónapos, majd 12 hónapos és most 18 hónapos lett április 1-től jövő év szeptember 30-ig. Az emelés első körben 6 százalékos lenne, míg 2025 április 1-től 1,6 százalékos alapbéremelést ígérnek. Az egyszeri kifizetések tekintetében 350.000 és 200.000 forint a négykarikás vállalat ajánlata, amelyeket júliusi bérekkel utalnának. A Választható Béren Kívüli juttatáson - 2025 és 2026 évre 500 ezer forint - kívül nem sikerült újabb közelítést tennie a két félnek.

A munkáltatói oldal szerint csak az infláció mértékéig tett ajánlatok a megengedettek számukra. Ezt a gondolkodást elfogadhatatlannak tartja a szakszervezet és visszautasítja.

Az AHFSZ álláspontja szerint a munkatársaik mindent megtettek, hogy kivívják a munkáltató elismerését. 

- Az elmúlt időszakban bebizonyították rendkívüli rugalmasságukat, hozzájárultak, hogy a termelési darabszámok, a hektikusan változó műszakrendek és az új termékek felfutásai biztosítottak legyenek, akár több óra túlmunkát is vállalva. Kollégáink terhelhetősége a határához ért! - hangsúlyozták közleményükben. Hozzátették, hogy a további műszakhosszabbítások már veszélyeztethetik az egészséges és biztonságos munkavégzést.

A jelenleg érvényben lévő bérmegállapodás március 31-én lejár. A felek megállapodtak, hogy a következő bértárgyalási fordulóra április 3-án kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában