Zöld utakon

2023.06.30. 14:02

Újabb ultragyors elektromosautó-töltőket telepítenek Győr-Moson-Sopronban is

Ultragyors elektromosautó-töltőket telepít az E.ON és az ALDI Székesfehérváron, melyeket hamarosan újabbak követnek Győr-Moson-Sopronban is.

kisalfold.hu
  • Négyállásos ultragyors elektromos autó töltőállomást hozott létre az E.ON Hungária Csoport az egyik székesfehérvári ALDI áruház parkolójában, két töltőberendezéssel.
  • A 300 kW teljesítményű egyenáramú töltők a DC-töltők között leginkább elterjedt 50 kW-os villámtöltőkhöz képest hatszor gyorsabb töltést tudnak biztosítani.
  • Az E.ON az ALDI-val együttműködésben 2025 elejéig további 14 magyarországi helyszínen telepít hasonló ultragyors töltőállomásokat, köztük a 9012 Győr, Malomszéki út 11-es szám alatt található ALDI áruház parkolójában is.
  • A székesfehérvári esemény egy jelentős nemzetközi projekt első állomása, amelynek keretében Európa 9 országában több, mint ezer db 150 kW-os ultragyors töltőpont épül ki.
  • A projekt anyagi hátterét részben az Európai Unió „Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz” nevű (CEF2) közlekedésfejlesztési támogatása biztosítja.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában