kisalfold.hu videó

2023.06.15. 19:48

Az energiaválság témaköre áll az Erőforrás Térkép magazin 7. számában - Győrben mutatták be a kiadványt + Videó, fotók

A változó gazdasági viszonyokhoz alkalmazkodó tudatos vállalatvezetés és tervezés eszköze a kamara, a NAV és a Kisalföld közös kiadványa.

Bella Violetta

Varga Ottó főszerkesztő és Pintér-Péntek Imre megyei kamarai elnök a kiadvány bemutatóján.

Fotó: Csapó Balázs

Megjelent a hetedik Erőforrás Térkép magazin a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, és a Kisalföldet is kiadó Mediaworks Hungary Zrt. együttműködésében, hogy adatalapú aktuális képet adjon a vármegye gazdaságáról annak szereplőinek. A kiadvány középpontjában az energiaválság hatásai és a kihívásokra adott vállalati válaszok állnak. 

Az Erőforrás Térkép magazin új számának bemutatásakor Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke visszaemlékezett arra, hogy korábban az energiaköltség huszadlagos tétel volt a vállalkozások számára. Ám egyszer csak azon kapták magukat, hogy az energiaszolgáltatók bizonytalanságban tartják őket: lesz-e számukra energia és mennyiért. 

– Az intelligencia arról szól, hogy tudunk alkalmazkodni a hirtelen változásokhoz. Hát, az intelligenciánkat jócskán érte kihívás az elmúlt időben. A kamara és az Energiaügyi Minisztérium azon dolgozik, hogy segítséget adjon azoknak a kis- és középvállalkozásoknak, akiktől nem elvárható, hogy saját energiaügyi szakemberrel rendelkezzenek, aki segíti a legolcsóbb beszerzést és leghatékonyabb felhasználást. 

A kiadvány által vázolt trendek is arra engednek következtetni: versenyképességi alap lesz az energiával kapcsolatos szaktudás.

 

Varga Ottó, lapunk főszerkesztője úgy fogalmazott, a lapkiadás ugyanazokkal a kihívásokkal küzd, mint a kiadvánnyal megcélzott gazdasági szereplők. 

– Öröm együtt dolgozni a kamarával abban, hogy a kkv szektor minél relevánsabb információhoz jusson. Egy megyei napilapnak feladata segíteni az adott vármegye életét, amit az oktatástól a napi bevásárláson át, az egészségügyig átsző a gazdaság. A kiadványból visszaköszön, hogy nemcsak az intelligenciában, hanem a kreativitásban is élen jár a vármegye. A gazdasági környezet változásaira ugyanis azonnal reagáltak a cégek, néhányan olyan példaértékűen, aminek méltán mehet országos híre is. 

Az Erőforrás Térkép aktuális száma többezer példányban érkezik ki a kamara tagvállalataihoz a következő napokban.

Lapozza át itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában