Győri szesszel fertőtlenítenek

2020.05.10. 17:43

A győri szeszgyár is bekerült a stratégiailag fontos vállalatok közé – galéria

A győri szeszgyárban februárjában az elsők között érezték meg a koronavírus hatásait, lévén sok Olaszországi, Lombardiai vevőtől közvetlenül kapták az információkat. Március elejétől, amikor nyilvánvalóvá vált hogy a vírus Magyarországra is megérkezik az exportot visszaszorítva a kézfertőtlenítő gyártókat részesítette előnyben a cég.

kisalfold.hu

2020.05.08.A szeszgyrban kzferttlentket gyrtanak.Kpen: Kiss Kolos zemvezet.Gyr.Fot:Huszr Gbor,Kisalfld

Fotó: HUSZAR GABOR

Hazai értékesítésük a korábbi tíz százalékról harminc százalékra nőtt. Március első felében felvették a kapcsolatot a hatóságokkal és engedélyt szereztek egy korábban a román piacra gyártott kézfertőtlenítő folyadék hazai forgalmazására. Április elején részt vettek annak a megállapodásnak a kialakításában, amely a veszélyhelyzet idejére az összes piaci szereplő gyártó kapacitását és a piaci igényeket összhangba hozta.

Áprilisban a gyár hazai piac részesedése elérte a harmincöt százalékot. Kezdetben heti kettő, majd heti négy kamion alkoholt szállítottak a MOL részére a meginduló fertőtlenítő gyártáshoz. Emellett több mint húsz kisebb vállalkozást látnak el a kézfertőtlenítő folyadék gyártásához szükséges alapanyaggal.

A szeszgyár a szokásos társadalmi szerepvállalásán túl, havonta legalább öt millió forint értékben juttat kézfertőtlenítő folyadékot ingyenesen oda, ahol erre a védekezésben a legnagyobb szükség van. Elsőként a GyőrSzol vállalaton keresztül adományoztak két raklap terméket Győrnek, majd a mentőszolgálat részére juttattak el egy raklapot. Időseket gondozó egyházi szervezeteket, a győri és veszprémi kórházat és a hátrányos helyzetű kistelepüléseket segítő szervezetek működését is támogatták.

A Győri Szeszgyár Zrt. Győr városának egyik legrégebbi termelő üzeme. A gyár 1884 óta változatlan helyszínen készít alkoholt. A részvénytársaság magyar családi tulajdonban van. Több mint 80 alkalmazott dolgozik a gyárban

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában