Agrár- és élelmiszeripar

2024.05.28. 08:49

Oktatási-kutatási kapcsolatot épít a kínai Shandong Jiaotong Egyetemmel a Széchenyi István Egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá a Széchenyi István Egyetem és a kínai Shandong Jiaotong Egyetem az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karon. Az eseményen a két intézmény közötti oktatási és kutatási kapcsolatok alapjait tették le, amiben az agrár- és élelmiszeripari terület is szerepet kap majd.

Széchenyi Egyetem

Az együttműködési megállapodást Zhao Dejian, a Shandong Jiaotong Egyetem alelnöke és dr. Tóth Tamás, a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának dékánja írták alá. Fotó: Adorján András - SZE

A világ 600 legjobb fiatal egyeteme közé tartozó Széchenyi István Egyetem számos intézménnyel tart fenn szoros kapcsolatot. A nemzetközi akadémiai hálózat kiterjesztésének célja a hallgatói, oktatói és kutatói lehetőségek körének bővítése és a külföldi tapasztalatszerzés. Ezt szolgálja az a napokban aláírt egyezmény is, amelyben a Széchenyi- és a kínai Shandong Jiaotong Egyetem kötelezte el magát a hosszú távú együttműködés mellett.

A 13 karral és több mint 20 ezer hallgatóval rendelkező Santung tartományi intézmény képviseletében háromtagú delegáció látogatott el Mosonmagyaróvárra, hogy megismerje a Széchenyi-egyetem fő oktatási és kutatási fókuszait.

A találkozóra a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári campusán került sor. Fotó: Adorján András - SZE

A megállapodás aláírásán a kínai fél részéről Zhao Dejian, a Shandong Jiaotong Egyetem alelnöke, Fu Daochun campus-igazgató és fejlesztési hivatalvezető, Ma Jianhui, a Nemzetközi Hivatal osztályvezetője, továbbá Tian Rui, a Közép- és Kelet-Európa–Kína Együttműködés és Fejlesztés Egyesület elnöke, Santung tartomány külügyi hivatalának magyarországi kapcsolattartó igazgatója vettek részt. Brányi Árpád ügyvezető a Pannon-Trade Kft. képviseletében volt jelen.

Az eseményen a Széchenyi István Egyetemet dr. Tóth Tamás, az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar dékánja, Hanczné Dr. Lakatos Erika innovációs dékánhelyettes és dr. Molnár Zoltán nemzetközi és tudományos dékánhelyettes képviselte.

Az együttműködési megállapodással a két egyetem kölcsönösen kifejezte oktatási és kutatási kapcsolataik elmélyítésének szándékát, amelyhez a Közép- és Kelet-Európa–Kína Együttműködés és Fejlesztés Egyesület biztosítja a keretrendszert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában