Presztízs-gála

2019.11.14. 21:56

Tizennyolcadik alkalommal adtuk át a Kisalföld Presztízs-díjakat – fotók

Gyarapodott a Presztízs-társaság: tizennyolcadik alkalommal ismertük el a régió példamutató cégeit, vállalkozásait.

Gyurina Zsolt

Fotó: Csapó Balázs

Gyarapodott a Presztízs Társaság: csütörtök este tizennyolcadik alkalommal adtuk át a Kisalföldi Presztízs Díjakat a Pannonhalmi Főapátság koncerttermében. A régió kiváló vállalkozásainak és szervezeteinek járó elismerést napilapunk, a Kisalföld kezdeményezte.

Az idei gála is szolgált meglepetésekkel, újdonságokkal: először adtuk át az agrárkamarai díjat és bejelentettük, hogy a Kisalföld létrehozta a Kisalföld Társadalmi Felelősségvállalás Díjat, amely anyagilag támogat civil alapokon fontos társadalmi feladatot végző egyesületeket, szervezeteket. Ennek keretében pedig a Presztízs Társaság tagjai 550 ezer forint adománnyal segítették az Emberség DSE, a tanulásban akadályozottak szabadidő- és versenysportját szervező, irányító egyesület munkáját.

Harmadik éve a Pannonhalmi Főapátság dísztermében ünnepeljük a régió legkiválóbb gazdasági szereplőit és cégeit, akik üzleti szemléletükkel vállaltan azonosulhatnak a hely szellemiségével, hagyományőrző és értékteremtő munkálkodásával. A Kisalföld ötlete mára a régió egyik legrangosabb gazdasági elismerésévé fejlődött. A díjazott cégek, vállalatok, egyesületek és közéleti személyiségek jó példával szolgálnak a környezetük számára, hasznosat hoznak létre, bevezetnek újító, innovatív termékeket, munkát adnak embereknek, családoknak megyénkben.

Házigazdaként Hortobágyi T. Cirill főapát köszöntötte a vendégeket. Elmondta, hogy a kitüntetettek innovatív megoldásaikkal, élenjáró vállalkozásaikkal hozzájárulnak a térség stabilitásához, hogy az itt élők megtalálják számításukat. Felhívta a figyelmet, hogy a köpenyét megosztó Márton arra szólít fel, hogy közös felelősségünk és örömünk legyen az osztozás öröme.

A gála különlegessége az ezerévnyi történelem, mondta köszöntőjében lapunk megbízott főszerkesztője, Werner Krisztina. Egy olyan iskola dísztermében ünnepelhetjük régiónk gazdaságát, aminek helyén bencés szerzetes elődök István király fiát, Imre herceget oktatták. Idézte Hortobágyi T. Cirill főapát mondatát: a sikeres befektetés nem mindig pénzben mérendő. Ami nem pénzben mérhető és a sikert segíti, az a lelkiséget élő ember, akire négy fontos tulajdonság jellemző: az engedelmesség, üzleti szóhasználattal az együttműködési készség; az alázat, avagy a helyes önismeret és elfogadott énkép; a jó buzgóság mint kreatív tettrekészség; valamint a hallgatás, azaz a kifinomult figyelem. Bejelentette, hogy idén a kurátorok támogatásával a Kisalföld létrehozta a Kisalföld Társadalmi Felelősségvállalás Díjat, amely anyagilag támogat civil alapokon fontos társadalmi feladatot végző egyesületeket, szervezeteket.

Erről Papp Győző, lapunk sportrovatának vezetője beszélt bővebben. A Rába ETO egykori kitűnő labdarúgója, Hannich Péter a gyűjteményéből három ország válogatott focistáinak mezét ajánlotta fel a Kisalföldön keresztül jótékony célra. Az angol védő, Butcher, a francia támadó, Roussey és a brazil középpályás, Alemao trikója lelt új tulajdonosra. A Kisalföld a társadalmi felelősségvállalás jegyében idén arra kérte a Presztízs Társaság tagjait, hogy egyszeri ötvenezer forintos adománnyal segítsék az Emberség DSE, a tanulásban akadályozottak szabadidő- és versenysportját szervező, irányító egyesület munkáját. Ötszázötvenezer forint gyűlt össze a felajánlásokból, ezt a DSE nevében dr. Gönczöl László elnök és Kertész Tamás titkár vette át. A támogatók között kisorsolták a Hannich Péter által felajánlott három mezt, a relikviákat végül a QP Zrt., a Palatia Nyomda és a DIT-cégcsoport vihette haza.

Széles Sándor megyei kormánymegbízott beszédében kiemelte, hogy a kitüntetettek élete tele van pozitív üzenetekkel. Simon Róbert Balázs, a térség országgyűlési képviselője a kemény munka eredményeiről és az ország gazdasági erejének növekedéséről beszélt. Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron megyei iparkamara elnöke kifejtette, hogy becsület és tisztesség nélkül vállalkozás nem működhet. Bősze Ádám, a gálaest műsorvezetője azt említette, hogy az apátság ragyogása átragad a díjra, és mára a díjazottak megyehatáron átnyúló példát mutatnak.

Idén az év nagyvállalkozása a szanyi Interfa Bútoripari Kft., a díjat Endrődy Edit ügyvezető vette át. Az év vállalkozása a Verarbeiten Pausits Kft., Pausits Imre tulajdonos vette át a díjat. Az év vállalkozója dr. Kenese László, az Autentik-csoport ügyvezetője lett. A Presztízs-díjasok Presztízs-díját dr. Konczosné prof. dr. Szombathelyi Márta, a Széchenyi-egyetem oktatója érdemelte ki. A megyei iparkamara innovációs-díjával az Attrecto Zrt.-t (Birtha Ákos műszaki igazgató, és Csepi Mónika HR vezető vette át a díjat), a kamarai Presztízs-életműdíjjal pedig Fazekas György ásványrárói vállalkozót ismerték el. Először adtuk át az év mezőgazdasági vállalkozójának az agrárkamarai díjat. Németh Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke a megye agrárgazdaságának és élelmiszeriparának elismeréseként szólt a díjalapításról. A díjat a farádi Szalay Ferenc érdemelte ki.

A megyei iparkamara innovációs-díjával az Attrecto Zrt.-t ismerték el, a díjat Birtha Ákos műszaki igazgató, és Csepi Mónika HR vezető vette át.

A 18. Presztízs-díj-átadó gálát különleges művészi produkciók gazdagították. Bencze Ilona Arany János versét mondta el nekünk: Rege a csodaszarvasról. Gitárjátékával gazdagította az estet két kiváló zenész, Stummer Márton és a győri születésű Tony Pusztai, a Quartet Győr tolmácsolásában Mozart F-dúr divertimentójának I. tétele hangzott el. Zárásként a magyar népzenei és néptánchagyományok ékes példáit láthattuk-hallhattuk: Csiba Júlia énekelt, majd a Magyar Állami Népi Együttes szólistái táncoltak és énekeltek.

A Társadalmi Felelősségvállalás Díja

Ők segítették ötvenezer forintos adománnyal az Emberség DSE-t: Mikroflexum Kft., DIT cégcsoport, Ornamentika Kft., Patent Csoport, QP Zrt., Palatia Nyomda és Kiadó Kft., Lipóti Pékség, Tutti Élelmiszeripari Kft., IHH Nyelviskola, Felirat Reklám Műhely Kft, Ternyák Trade Kft.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában