Látogatások

2024.07.04. 09:00

Rába-menti kiránduláson vettek részt a győri Családtörténet-kutatók

A Szülőföldünk Honismereti Egyesület, Győri Hely- és Családtörténet-kutatók Társasága és a Bedécs Gyula Baráti Társaság június 15-én Rába-menti kirándulást tett Sobor, Rábaszentandrás, Szany, Rábasebes és Páli községekben.

Kisalföld.hu

Fotó: KOCSIS TIBOR

Meglátogatták a sobori katolikus és evangélikus templomot, a sobori helytörténeti gyűjteményt. Rábaszentandráson az evangélikus templomot, koszorút helyeztek el Kis János-emléktáblán, a Borhidai Miklós-emléktáblán, útközben megálltak a Gáncs-háznál (az első rábaszentandrási istentisztelet helyénél). A szanyi téglamúzeum után a katolikus templomban jártak, előadást hallgattak faluról és a templomról, valamint Nagy János egykori plébánosról és az I. világháborús emléktáblánál is tiszteletüket tették és nemzeti színű szalaggal koszorúztak. A rábasebesi kastélyban folytatódott a helyismeret iránt érdeklődők körútja majd a kirándulás végén Páliban a Rábaközi Alkotó-Fejlesztő Műhelyben valamint a tájházban jártak és megtekintették a páli katolikus templomot is. Mindegyik helyszínen számos előadótól rövid előadások hangzottak el. 

Beküldte: Biczó Zalán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában