Nyertes főzőcsapat

2024.07.11. 16:00

Korona került a fejükre – A kapuvári ÍzvadÁszok másodszor is Meggykirályok

Meggyben is a legkiválóbbak közé tartoznak a kapuvári Íz­vadÁszok. Legutóbb a pándi fesztiválon hódították el ételeikkel a „meggyes” koronát.

Cs. Kovács Attila

A kapuvári ÍzvadÁszok főzőcsapat másodszor is elnyerte a Meggykirály címet. Hétvégén a pándi meggyfesztiválon újra bizonyították Magyar Lászlóék, hogy a meggyhez is kiválóan értenek, és csak kevesen tudnak olyan meggyes ételeket sütni-főzni, mint ők. Menüsoruk karamellizált meggymártásos grillezett sajttal kezdődött és meggybóléval végződött.

Magyarné Pócza Katalin fejére került a korona a kiváló meggyes ételekért.
Magyarné Pócza Katalin fejére került a korona a kiváló meggyes ételekért. 
Fotó: ÍzvadÁszok

De köztük még olyan ételek voltak, mint a pácolt pulykamell meggysalsával és grillezett padlizsánnal, a rántott meggyes tejbegríz, illetve a meggyes-kakaós babka. Nem is volt kérdés Pándon, kinek a fejére kerül a meggyes ételek koronája. 

– Tavaly voltunk először a pándi rendezvényen, és sikerült elnyerni a koronát. Az, hogy most meg is tudtuk védeni, nagy öröm, hiszen nem egyszerű egy-egy vándordíjat megőrizni. A versenyt kutatómunka előzte meg, számos meggyes receptet kipróbáltunk, míg végül a sok jót a saját ízlésünkre formáltuk, és ezekkel az ételekkel neveztünk be – mondta Magyar László, az ÍzvadÁszok vezetője.

A nyárral kapcsolatban elmondta: július 28-án Kapuváron harmadszor rendezik meg a Szent Anna-napi búcsúhoz kapcsolódva a Nemzetek konyhája programot. A Szabadtűzi Lovagrend Észak-dunántúli Főkapitányságának – melynek kapitánya Magyar László – lovagjai és barátaik közreműködésével különleges, ritkán kóstolható ételek kerülnek az asztalra. Biztosan készülnek sváb, horvát, erdélyi, mexikói, török, örmény és szlovák finomságok, de a sor még bővülhet is. 

– Vannak egyéb felkéréseink is, Nagylózson például mi főzünk Korzenszky Richárd bencés atya pappá szentelésének hatvanadik évfordulóján. Jönnek aztán az országos versenyek, a szüreti fesztivál vagy a ludas ételek versenye. Természetesen az önkormányzat kéréseit is teljesítjük, hiszen a helyi rendezvények előnyt élveznek nálunk – tette hozzá Magyar László.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában