Született rendőrkutya

2024.06.21. 13:17

Zorg szagol és véd - Újabb győri rendőrkutyát tüntettek ki

Másodszor adták át azt a tavaly alapított díjat, amellyel a legeredményesebb rendőrszakmai munkát segítő négylábú társakat ismerik el.

Kisalföld.hu

Idén – a nagy előd, Kántor halálának évfordulóján – C-ZORG avatási nevű szolgálati kutya munkáját ismerték el. A Szagolunk és Védünk elnevezésű rangos díjat a négylábú kolléga a kutyavezetőjével, Süly Dalma rendőr főtörzszászlóssal vehette át dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitánytól.

Dalma és Zorg. Fotó: police.hu

Zorgot, a nyolcéves belga juhászkutyát kiskora óta neveli vezetője a szolgálati pályára. Hamar kiderült, hogy kiváló képességű, született rendőrkutya. Munkája során a személykeresést hatékonyan kiegészítette a kábítószer-keresés is, melyben szintén kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság kutyás szolgálati alegységének kötelékében személykereső, nyomkövető, általános, robbanóanyag-kereső képzettségű szolgálati ebek és kutyavezetőik teljesítenek szolgálatot.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában