Hobbi és jótékonyság

2024.06.17. 11:32

Veterán járművek, motorok vonultak fel Pásztoriban

Ötödik alkalommal rendezték meg Pásztoriban a Veterán Jármű és Motoros Találkozót.

Cs. Kovács Attila

A Slusszos Vaddisznók Motoros Baráti Kör egy pásztori székhellyel működő társaság, jótékony megmozdulásairól is ismert, gyakran segítenek tagjai bajba jutott embereken. A járműtalálkozót annak idején azért hozták össze, hogy a hasonló hobbinak hódolók együtt lehessenek. Az évek során egyre több programmal bővítették a kínálatot. Így a hétvégén már kétnapos volt a Veterán Jármű és Motoros Találkozó. 

Kiss Kálmán és fia a féltve őrzött Pannóniával érkeztek.
Fotó: Cs. Kovács Attila

Több száz járgányt vonultattak fel tulajdonosaik, csoda szép régi autókat, motorokat. Voltak igazán profi „motorosok”, és olyan látogatók is, akik hobbivezetők. Mint a csornai Kiss Kálmán, aki fiával érkezett Pásztoriba egy T1-es, 1962-es gyártású, oldalkocsis Pannóniával. 
– Huszonhárom évvel ezelőtt az első fizetésemből vettem a motoromat. Egy tyúkudvarban állt, egy kecske volt hozzákötve. Volt vele munka, mire rendbe hoztuk a testvéremmel. Tíz éve állítottam forgalomba, nem sokat hajtom, inkább csak közeli találkozókra járok vele – mondta el lapunknak Kiss Kálmán. 

Idén is megválasztották a legszebb járműveket, és megtartották a jótékonysági felvonulást, aminek bevételével rászoruló családot támogatnak a szer­vezők. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában