Csodanők

2024.06.25. 11:38

Minden apró segítség fontos - A WonderWMN Győr harmadik díjazottja Horog Enikő

A közelmúltban a hétköznapi csodanőket ismerték el a WonderWMN Győr Díjjal. A városban tevékenykedő, közösségükért szerényen tenni akaró hölgyeket lapunk is bemutatja. A zsűri harmadik díjazottja Horog Enikő volt, aki számára mások megsegítése ad erőt.

Dániel Viktória

A WonderWMN harmadik helyezettje, Horog Enikő férjével, Kocsis Miklóssal. Fotó: Lepácsek Kata – Kattography Photos

– Az, hogy jelölnek erre a díjra már önmagában is elismerés, és egyben visszacsatolása is annak, hogy valamit jól csinálsz. Ez pedig ad egy megerősítést. Ennyi csodálatos hölgy munkássága mellett őszintén meglepett a díj – mondta el Horog Enikő. – Nagyon nehéz lehet szervezőként a döntéshozó pozícióban lenni ilyenkor. Rengeteg új erőt ad számomra erre az évre ez az elismerés. 
Enikő számos különböző jótékonysági projekthez csatlakozik, sőt, többet saját ötlet alapján maga szervez. 

– Nem tudok kiemelni egyet sem, ami különösen fontos lenne számomra. Jól tudom, hogy annak a családnak, akiknek ha- vonta viszek tartós élelmiszert, ez lesz a legnagyobb segítség. Valakinek pedig az, hogy 1 évre megoldottuk a kisfia és családja anyagi támogatását. Szerintem mindegyik életbe vágó és ugyanolyan fontos. Ahogy egy idős hölgynek is a legcsodásabb élménye lesz, hogy ha segítek neki feljutni a lépcsőn a szatyraival. 

Enikő egész kis kora óta szeret másoknak segíteni. 

– Nyilván akkor kicsit kisebben, de azóta folyamatosan adok és segítek a környezetemben élőknek. Itt nem csak az emberekre gondolok, szerintem az állatok és növények is ugyanúgy megérdemlik a törődést. Az évek során a kapott energiák motiváltak a folytatásra. Ezekben az energiákban szeretek működni. Ha folyamatosan adunk, azáltal nagyon sokat vissza is kapunk. Így van értelme szerintem mindennek. Viszont ha többet veszünk el, mint amit mások irányába teszünk, akkor több a negatív energia, és ez fog minket körbevenni. Ebben én nem érzem magam komfortosan. 

Enikő társaival szeretné magasabb szintre emelni és az ország több pontjára eljuttatni, Értékes Vagy mozgalmukat. 

– Panák Fannival és Mayer Deával dolgozom a mozgalmon, aminek lényege, hogy érzékenyítsünk, edukáljunk, és felhívjuk a figyelmet arra, mennyire értékes minden ember, és mennyire fontos kapcsolódnunk, elfogadnunk, támogatnunk egymást. Az Értékes Vagy egy érzékenyítő rendezvénysorozat fogyatékossággal élő emberekért. Budapesten voltak eddig a sorozataink, de szeretnénk terjeszkedni Győr felé is. Mindannyian érintettek vagyunk valamilyen formában, ezért saját missziónk felhívni mások figyelmét az elfogadás fontosságára. Szeretnénk gyermekeinket egy sokkal elfogadóbb környezetben felnevelni, és biztosabb alapokat adni számukra. Mi vagyunk nagyon sok szülő, családtag hangja a nagyvilágban. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában