Kaland a javából

2024.06.25. 07:48

Mesevonatokat indít a GYSEV Győrből, Szombathelyről és Sopronból - Mutatjuk a részleteket

Idén júliusban három Mesevonatot is indít a GYSEV Zrt. A vasúttársaság május végén jelentette be, hogy megjelent a Lokomoncok a fedélzeten - kalandozzunk Zöldföldén! című mesekönyv.

Kisalföld.hu

Idén júliusban a GYSEV három mesevonatot indít a régió nagyvárosaiból - Sopronból, Győrből és Szombathelyről.

  • A különleges kötet története, Zinkó, Villő és Rolka szereplésével, most a Mesevonatok fedélzetén is megelevenedik, miközben az utasok aktív részesei lehetnek a varázslatoknak, és tanulságos történetekkel gazdagodhatnak.
  • A Mesevonatok július 6-án Sopronból Győrbe, július 20-án pedig Szombathelyről és Győrből Sopronba indulnak.

A mesekönyvből az olvasók megismerhetik Zöldfölde lenyűgöző vidékét, amelyen a különleges zöld-sárga vonatok járnak. Itt élnek a parányi, emberi szemnek láthatatlan Lokomoncok: Zinkó, Villő és Rolka. A kötetben szereplő szemfüles gyerekek a sikeresen végrehajtott Nyüzsi-varázsnak köszönhetően hallhatják a Lokomoncokat, akikkel együtt utaznak, közösen varázsolnak, és rengeteg mindent tudnak meg Zöldföldéről, a környezetvédelemről és persze a vonatokról, a közlekedésről.

 

Idén júliusban a GYSEV három mesevonatot indít a régió nagyvárosaiból - Sopronból, Győrből és Szombathelyről. A különleges járatok izgalmas családi programmal kecsegtetnek: a mesevonatok utasai átélhetik a mesekönyvben leírt varázslatokkal teli napot, és saját maguk is csatlakozhatnak Zinkó, Villő és Rolka kalandjaihoz. 

Útközben a Lokomoncok történeteit hallgathatják a Mesevonat utasai, és maguk is aktív részesei lehetnek a varázslatoknak, mókás, tanulságos történetekkel gazdagodhatnak. Bemutatkoznak a Zöldföldei Vasúti Rend Varázsmesterei is, akik Zöldfölde közlekedési rendje és környezetének védelme felett őrködnek, valamint szemmel tartják a zöldföldei manóvilág tagjait.

Aki az utazás végén sikerrel teljesíti a zöldfödei tudáspróbát, részt vehet az eskütételen, és a Zöldföldei Vasúti Rend hivatalos tagjává válhat.

A Mesevonatok indulási időpontjai:

- 2024. július. 6., Mesevonat a Győrkőcfesztiválra
Sopron-Győr (09:45-11:06)

- 2024. július. 20., Mesevonatok Sopronba
Győr-Sopron (08:51-10:06) 
Szombathely-Sopron (11:00-11:51)

A Mesevonatra a felnőtt jegy 3.990, a gyermek jegy 1.990 forintba kerül, a részvétel a 3 év alatti gyermeknek díjmentes.

A Mesevonatokról további információkat a GYSEV honlapján olvashatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában