Nassolnivalókat kóstoltunk

2024.06.15. 17:37

Készültünk az Eb-re – Teszteltük Domi gólpasszát és a klasszikus ropogtatnivalókat is – videó, fotók

Olvasóink megszokhatták már, hogy a Kisalföld munkatársai időről időre élelmiszereket tesznek próbára. Ilyen változatos felhozatalban talán még nem volt részünk: a labdarúgó Európa-bajnokság apropóján két focis menüt és nassolnivalókat haraptunk.

Kisalföld.hu

A Kisalföld munkatársai több mint tucatnyi focira „hangolt” élelmiszert kóstoltak az Eb előtt. Videó és galéria a kisalfold.hu-n. Fotók: Csapó Balázs

Két félidő

Tesztünket két képzeletbeli félidőre osztottuk. Elsőként a magyar válogatott csapatkapitányának, Szoboszlai Dominiknak a nevével fémjelzett mekis menüt és a már visszavonult egykori kiváló gólvágó, Szalai Ádám szövetségi kapitányi felügyelete mellett sütött burger kinges szendvicset kóstoltuk.

Csípős Domi nyert

Nos, „Domi gólpasszát”, ahogy az étteremlánc hirdeti, egyöntetűen ütősebbnek éreztük. A kellemesen fűszeres csirkehúsos szendvics markánsabb, mint a mozzarellával bolondított hagyományos, marhahúsos hamburger. A 3300 forintért kínált – a legjobb magyar labdarúgó részvétele a kampányban érezhetően emel az áron – menünek szintén üde színfoltja a hasábkrumplihoz párosított csilis-majonézes szósz. Az egyedi íz pont annyira csípős, amennyire reméljük, hogy a csapatunk is harap majd a kontinenstornán.

Bivalyerős sör

Az Eb-meccsnézéshez kötelező elem a sós snack, s ezzel át is léptünk a második játékrészbe. Már-már retrónak számít a szotyi és a pörkölt tökmag, ezek mellett azonban találtunk néhány különlegességet is a boltok polcain. Nemcsak a szurkolók, a különböző gyártók is focilázban égnek. Idén a Borsodi főzte a magyar válogatott hivatalos sörét, amelyből mindenki megtalálhatja a kedvére valót, akár bivalyerőset is.

A kézműves kínálatban is felfedeztünk Eb-re hangolt italokat, a Fehér Nyúl három sörét öltöztette focis címkébe: az Első félidő pale ale, a Második félidő búza, míg a Ráadás Helles Lager főzet. Utóbbiakat megkóstolni nem tudtuk, mert elkapkodták az üzlet polcairól.

Nemzeti színben pompázó Pöttyös

A hűsítőkhöz ropogtathatunk focilabda alakú perecet vagy hagyományos ropit. Chipsek terén a Chio két új ízzel rukkolt elő, mi csak fűszeres kolbász ízűt találtunk, de a hírek szerint létezik csülkös is. A kóstolás után tesztelő kollégáink egyöntetűen a focis sajtos nachosra esküdtek. A másik nagy kedvenc, a Pöttyös Túró Rudi nemzeti színben pompázó édessége volt, amelynek piros „köntöse” a közkedvelt túrót, majd zöldre színezett citromos tölteléket rejt.

A Hajrá Magyarok! trikolór Rudi kellően édes és frissítő; munkatársaink szerint az állandó kínálat része is maradhatna. A megvásárolt termékkínálatból talán a legbizarrabbak a focilabda mintájú virslik voltak, amelyeket klasszikus és sajtos változatban is lehet kapni. Ízében nem különbözik a hagyományostól, ám a gyerekek talán nagyobb örömmel fogyasztják a mókás külsejűt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában