Helyi életstílus

2024.06.23. 19:00

Eredményt hirdettek a II. Szigetközi Természettudományi Csapatversenyen

Kisalföld.hu

A felvételen az akadályversenyt teljesítő díjazott csapatok.

A napokban hirdették ki a II. Szigetközi Természettudományi Csapatverseny eredményét a Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumban. A versenyt „Between the Islands” névvel a 9. BC osztály rendezte az Öveges-labor jelenlegi és volt dolgozóinak segítségével, Jakusch András és Bekőné Wekszli Mária osztályfőnök irányításával. 

A háromfős csapatok akadályverseny formájában, térkép segítségével, állomásról állomásra haladtak a Szigetközi Tájvédelmi Körzetben. Fizika-, kémia-, informatika-, földrajz- és biológiafeladatokat oldottak meg, melyek között kísérleti, mérési és elméleti feladatok is voltak. A csapatok Kisbodakról indultak és a lipóti Holt-Duna partján lévő régi kempinghez futottak be. 

A versenyző csapatok Mosonmagyaróvárról, a környékbeli településekről és Csornáról érkeztek. A 6–7. osztályos kategóriában a hédervári iskola csapata, Nádasi András, Trnavsky Simon és Horváth Emil, 8–9. osztályos kategóriában pedig a Fekete-iskola csapata, Pajer Bence, Dohovics Laura és Noszov Kovács Kende szerezték meg az első helyet és vihették haza a vándorkupát. 
 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában