Országos döntőben

2024.06.30. 09:01

Aranyat táncoltak a kapuvári nyugdíjasok

A Kapuvári Hagyományőrző Nyugdíjas Egyesület néptánccsoportja bejutott az Országos Nyugdíjas Ki Mit Tud? Népek tánca, Népek zenéje című vetélkedő országos döntőjébe. Ehhez a győrújbaráti, vármegyei elődöntőn szerezte meg a jogot a társaság.

Kisalföld.hu

A kapuvári nyugdíjasok Siófokon képviselték városukat.

Siófokon, ahol a vetélkedőt rendezték, közel százhetven fellépő sorakozott fel. Egyéni és csoportos előadások váltották egymást, több kategóriában. 
„Hallhattunk nagyon szép verseket, népdalokat és magyar nótákat. Kórusban, egyénileg, illetve csoportokban előadott számokat is.

Nagyon érdekes és felemelő bemutatkozásokat is láthattunk, hiszen volt, aki a kísérő zene mellett jelelve adta elő produkcióját, de láttunk kerekesszékből előadott gyönyörű produkciókat is. Ez mind nagyon megragadott bennünket. Természetesen annak örültünk a legjobban, amikor néptánccsoportunk előadása után vastapsot és sok dicsérő szót, valamint kiemelt arany fokozatot kaptunk” – számolt be az eseményről Nagy Józsefné, a kapuvári csoport vezetője.

Az együttes összetartó és aktív szervezet. A tagok jól érzik magukat együtt, és örülnek, ha műsoraikkal mások számára emlékezetes pillanatokat szereznek.

A kapuvári nyugdíjasok Siófokon képviselték városukat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában