kisalfold.hu podcast

2024.04.10. 07:05

Nőverzum konferencia - Kiállítás és szakmai eszmecsere érkezik Budapest után Győrbe

Női erők egyesülnek a közösségben.

Simon Roberta

Knausz Lizzie az Okuláré Projekt győri szervezője, színházi szaknevelő, Tétényi Éva építészmérnök, a Női Együttható közösség mentora és Nagyné Csík Adrienn, a Nőverzum konferencia főszervezője, a Női Együttható közösség tagja. Fotó: Csapó Balázs

A Női Együttható egy helyi közösség életében mértékadó nőknek szóló tréning és mentorprogram, mely megerősíti és inspirálja a résztvevőket, közösségszervező képességüket. Ennek apropóján látogatott el a Kisalföld szerkesztőségébe Tétényi Éva építészmérnök, a Női Együttható közösség mentora, Knausz Lizzie az Okuláré Projekt győri szervezője, színházi szaknevelő és a koroncói Nagyné Csík Adrienn, a Nőverzum konferencia főszervezője, a Női Együttható közösség tagja egy podcast beszélgetésre.

Hallgassa meg!

Szombaton Nőverzum címmel tartanak konferenciát Gyirmóton a Sport és Wellness Hotelben.

- Az első „Női Együttható” program tavaly tavasszal valósult meg, amelynek alkalmával 28, közösségében aktív szerepet vállaló nő vett részt. A programnak köszönhetően jött létre a Női együtthatók vándorkiállítás, mely Budapest után, április 13-án Győr-Gyirmóton lesz megtekinthető. Vendégeink lesznek a nők, akik a helyi közösségek életében jelentős szerepet vállalnak és dolgoznak a közösségért - emelte ki Tétényi Éva.

Ennek folytatásaként született meg a Nőverzum konferencia ötlete. A célunk, hogy megismertessük a résztvevőkkel a programot és megmutassuk, hogy a közösség ereje még mindig itt munkálkodik közöttünk és képes megvalósítani az álmokat

- tette hozzá Nagyné Csík Adrienn, a szombati helyi program főszervezője.

- Célunk, hogy a hasonló közügyekben cselekvő nők kisvárosi szintű hálózata a program végeztével is támogató közösség maradjon - fogalmazott Adrienn, aki nem az egyetlen tag a régióból. Nagyszentjánosról, Győrzámolyról, Lébényből, és Koroncóról is vannak még tenni akaró társaik.

Knausz Lizzie a podcastműsorban arról is beszélt, milyen felolvasószínházi estre készülnek szombaton.

- Reméljük, hogy a konferencia segítséget nyújt a nőknek, helyezkedjenek el akár a vállalkozói szférában, vagy legyenek akár közösség teremtő terveik. Inspiráljuk egymást, találkozzunk, alkossunk mi is közösséget, amely elindítja az együtt gondolkodást a női szerepvállalásról - hangsúlyozta Lizzie.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában