kisalfold.hu podcast

2024.04.18. 07:05

Győrben találkoznak az ország diabéteszes gyermekei - Hallgassa meg!

Idén 18. éve rendezik meg Magyarországon az Országos Gyermekdiabétesz napot, melynek most Győr lesz a házigazdája. Az április 27-i rendezvényre több száz gyermeket várnak.

Pozsgai Kitti

Dr. Pap Krisztina

Az esemény szervező Cukorbeteg Gyerekeket Támogató Egyesület és a győri gyermekdiabétesz-gondozó munkatársai sűrű programmal készülnek, ahol a gyermekprogramok mellett szakmai előadásokon is részt vehetnek a szülők. A Móra Ferenc Általános Iskola tantermeiben és az aulában is találkozhatnak szakmai kiállítókkal, de lehetőség lesz részt venni neuropátiás, valamint Fundus kamerás szemfenék vizsgálaton is. 

- Az ilyen jellegű találkozók azért meghatározóak a gyerekek életében, mert itt nem lógnak ki a sorból- mondja Dr. Pap Krisztina csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház Gyermekdiabétesz Gondozó orvosa.- Itt mindenkinek van inzulinpumpája, nem kell a wc-ben elbújva szúrni, mindenki meghatározott időpontban eszik és ugyanúgy diétázik az összes gyerek. Ez óriási felszabadultságot okoz, hatalmas bulik szoktak kerekedni.

A Sportolói kerekasztalnál olyan sportemberek beszélnek mindennapjaikról, mint Faltusz Zoltán, 1-es típusú diabéteszes sportoló, a Vasas-Kubala Akadémia vezetőedzője, Csorba Levente 1-es típusú diabéteszes, a mosonmagyaróvári Jégsárkányok játékosa, és Rendi Attila 6 éves úszó, 1-es típusú diabéteszes kisfiú édesapja. Jelen lesz és előadást, kerekasztal beszélgetést tart többek között Mészáros-Szabó Adrienn gyermekpszichológus, de eljönnek az Oktatási Hivatal képviselői is.

Mindeközben a nagyszínpadon egymást váltják a fellépők, hogy garantálják a cukorbeteg gyerekek felhőtlen szórakozását.

Dr. Pap Krisztinával készült beszélgetésünket hallgassa meg itt!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában