Jegyzet

2024.04.06. 11:00

Évszakváltás

"A torkukat kevésbé féltők nem sajnálják kedvenc fagylaltjaikra a gombóconkénti hatszáz forintot sem."

Mohay Gábor

"Még a hajnali fagyok veszélyeire figyelmeztet az időjárás-jelentés, de a kora reggeli napfény már utat tör a sötétítőfüggönyök mögül, észrevehetően később sötétedik. A járókelők mintha új erőre kaptak volna, beszédesebbek, nem sietnek azonnal tova kabátjuk gallérjába burkolózva.

A kabátok vékonyabbak, rövidebbek, néhány hölgy merészen már tűsarkúra cserélte a téli bokacsizmát. Az egészségügyi sétájukat végző városi ebekről lekerültek a melegítő öltözetek, elkerülhetetlen találkozásaik- kor barátságosabban szaglásszák egymást.

A népszerű sarki zöldségüzletben még tartják magukat a déligyümölcsök tarifái, és hogy, hogy nem, a korai hazai vagy import- vitaminok mellett már kelletik magukat az egyelőre darabolt kiszerelésben sem olcsó görögdinnyék. A torkukat kevésbé féltők nem sajnálják kedvenc fagylaltjaikra a gombóconkénti hatszáz forintot sem. A vendéglátósok építik a kinti teraszokat, asztalaik kezdenek benépesülni. Újra itt az ideje nyárira cserélni az autók téli gumijait, és felkészülni a pollenallergia kellemetlen hatásaira."
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában