Kórus Spontánusz

2024.03.22. 08:27

Világ világossága - Magasság és mélység az ünnepi műsorban Sopronban

Nagyböjt idejének önvizsgálatra hívó gondolatatait és a tavasz önfeledt vidámságát egyaránt magában hordozza a Kórus Spontánusz virágvasárnapi koncertje az Árpádházi Szent Margit templomban. A március 24-én, 15 órától kezdődő hangversenyen az énekkar a „Világ világossága” név különböző jelentéseiről "gondolkodik" a zene egyetemes nyelvén.

Kisalföld.hu

Egyrészt egyre hosszabbak a nappalok, világosodik a természet, másrészt pedig nagyböjti időszakban tartjuk a koncertet. Azt gondoltam, hogy ezzel a címmel ennek az időszaknak mindkét vetületét meg tudjuk mutatni: a tavaszt és a keresztény ünnepkört

 – magyarázta a koncert címválasztását Kocsis-Holper Zoltán, Artisjus- és KÓTA-díjas karvezető, a Kórus Spontánusz alapító-karnagya. Hozzátette, a hallgatóság a zene és a szöveg összhangja által élheti át a nagyböjt lelki mélységeit és a húsvét örömét.

A műsoron egyaránt felcsendülnek régizenei művek és kortárs kompozíciók. Különleges aktualitást kölcsönöz a kórushangversenynek Gárdonyi Zoltán két darabja. A posztumusz Magyar Örökség-díjas zeneszerző és zenetudós 1931-től tíz éven át Sopronban tanított és alkotott. Ebben az időszakban meghatározó alakja volt a város zenei és vallási életének. Gazdag munkásságából a tavaszi koncerten két mű hallható majd.

- Lesznek olyan darabok, amiket nagy valószínűséggel először hall majd a soproni közönség– árulta el a meglepetést Kocsis-Holper Zoltán. A koncerten szólót énekel Drüszler Edit, orgonán közreműködik Németh Sándor

Képalá: A műsoron egyaránt felcsendülnek régizenei művek és kortárs kompozíciók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában