2000-3000 látogató egyetlen nap alatt

2024.03.23. 18:38

Az ország legnagyobb gamer rendezvénye Győrben - Szimulátorok, videójátékok minden mennyiségben, profi e-sportolók gyülekeznek - videó, XXL-galéria

Fénykard csata, drónfoci, a virtuális valóságban való izgalmas barangolás és termesztésen rengeteg izgalmas játék várta a PlayIT Show-ra kilátogatókat szombaton Győrben. Igazi gamer paradicsom várt mindenkit a Széchenyi István Egyetemen, ahol a társasoktól, a retró videójátékokon át a legnépszerűbb MMORPG-k és MOBA-kig minden megtalálható és kipróbálható volt.

Dániel Viktória

Látványos jelmezekből nincs hiány a győri rendezvényen. Fotók: Csapó Balázs

Hat évnyi kihagyás után tért vissza a PlayIT Show Magyarország legnagyobb gamer rendezvénye Győrbe. A szervezők az előzetes jegyeladásokat és a délelőtti érdeklődést látva 2-3 ezer résztvevővel számoltak.

Gamer program családoknak

A megyeszékhely a koronavírus járvány óta az első fővároson kívüli helyszíne az események. A programot a Széchenyi Gamer Fest-el együtt rendezték meg, így négy helyszínen négytől hetven éves korig mindenki megtalálhatta a számításait.

-A VR és az autószimulátorok a legnépszerűbbek. A koronavírus járványt követően a legtöbb program látogatottsága csökkent, a gamer világban is sok minden átkerült az online térbe. A PlayIT- en is azok a legkedveltebb eszközök, amelyeket az ember nem tud otthon kipróbálni. Emellett különös figyelmet fordítunk arra, hogy olyan program lehetőségeket kínáljunk, amelyek az egész család számára izgalmasak – mondta el Csanda Gergely főszervező.

Élsportolók és profi e-sportolók

Ottjártunkkor az Egyetemi Sportcsarnokban épp egy dél-koreai és egy német csapat mérte össze tudását drónfociban, ami hazánkban még teljesen újnak számít, de a pálya körül összegyűlt tömeg alapján sokak érdeklődését felkeltette.

A profi e-sportolók ugyanúgy ügyelnek az étkezésükre, valamint a mentális és fizikai egészségükre, mint más sportágak legjobbjai. 

A társszervező Széchenyi István Egyetem részéről Kovács Tamás egyetemi főszervezőt és Nagy Zsoltot a SZESE E-sport Szakosztály vezetőjét kérdeztük.

- Úgy látjuk, hogy a régebbi idők negatív társadalmi megítélése kezd elmúlni, nagyon sok szülő jött el egészen fiatal gyerekekkel is a rendezvényre. Ennek nagyon örülünk, mivel a programkínálat összeállításánál is figyeltünk arra, hogy kombináljuk a szórakoztató és az edukatív tartalmakat. Ahol még lehetne fejlődni, az a profi e-spot megítélése. Ezeket a játékosokat sajnos itthon még most sem feltétlen kezelik úgy, mint a hagyományos sportágak élsportolóit. Pedig felkészülés tekintetében nagyon hasonlóan működnek. A profi e-sportolók ugyanúgy ügyelnek az étkezésükre, valamint a mentális és fizikai egészségükre, mint más sportágak legjobbjai. Az Egyetemi e-sport szakosztály is ezeket az értékeket közvetíti. A működés kezdete óta egy nagyon jó közösség alakult ki, amely teljes mértékben lerombolja a gamerséghez és az e-sporthoz tartozó régi, és téves sztereotípiákat.

A győri PlayIT Show és Széchenyi Egyetem Gamer Feszt résztvevői a hazai gamig és e-sport élet több meghatározó alakjával találkozhattak a rendezvényen, sőt profik ellen is versenyezhettek Call of Duty, Counter-Strike 2 és League of Legends játékokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában