KockaShow

2024.02.18. 10:00

Kockaözön Győrben - Játék és terápia egyben - fotók

Kicsik és nagyok elmélyülten rakosgatták össze a színes kis kockákat, a népszerű LEGO-t a hétvégén. Órákra bele tudtak merülni az emberek az alkotásba.

Barki Andrea

Azt gondolhatnánk, hogy legózni csak a gyerekek szoktak, de tapasztaltuk az eseményen, hogy bizony a felnőttek sem maradtak távol a rakosgatástól. Lehet, hogy nem készültek olyan hatalmas épületek, városrészek, mint amilyeneket a szervezők készítettek, de azok felépítéséhez bizony több idő kell.

Első alkalommal hozta Győrbe a hétvégén a budapesti Kockajáték klub a KockaShow-t az ETO Parkba, ami a következő két hétvégén is várja a látogatókat. LEGO-ból nagyon sokféle dolgot lehet építeni, ezért minden kiállítást érdemes megnézni.

A kiállított építményeken túl játszóház és különböző programok várták a látogatókat.

Miért jó legózni?

A LEGO kiskorban játék, nagy korban hobbi

– állapította meg a kiállítás szervezője, Uhrovszky László klubvezető, aki már 45 éve legózik.

– A legózás sok mindent fejleszt. Kiskorban a DUPLO a jó, amikor gyerek marokkal fogja a dolgokat és úgy próbálja összerakni a kockákat. Akkor kell váltani a kis LEGO-ra, amikor három ujjal szépen fogja a ceruzát, a finom motorikus mozgás beindult, hogy össze tudja nyomni a kis kockát.

A LEGO alkalmas terápiás foglalkozásokra is, amire a kiállításon Évi és Adri invitálta a gyerekeket. Az elmúlt évben nagyon sok LEGO-t kaptak a klubtól, amiket a terápiájukban tudnak alkalmazni, de önbizalombomba személyiségfejlesztő táborokat is szerveznek.

– A LEGO nagyon jó eszköz arra, hogy a gyermeki lelket megszólítsa. Minden, ami a gyermeki lélekben mozgolódik, irányított foglalkozásokon keresztül kiépíthető. A gyerekek nagyon kreatívak és a játék nyelvén gyógyítják a saját maguk lelkét. Ha ez jól van irányítva és felépítve, akkor csodákat lehet elérni vele. Félelmek és szorongások oldására, stresszkezelésre, önbizalom növelésre, érzelmek kifejezésére fantasztikusan jó, mint ahogy csapat építésre is. Mindezt mi kiegészítjük más terápiás lehetőségekkel, mese és rajz terápiával, hangtálas meditációval, pozitív megerősítésekkel – mesélt Évi az egyéb felhasználási lehetőségekről is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában