Segítség az érintett családoknak

2024.02.04. 18:59

Demencia tanácsadás és előadások Mosonmagyaróváron

A mosonmagyaróvári Alzheimer Café programsorozat minden hónap első hétfőjén délután 17 órától kínál összejöveteleket az érdeklődőknek, az Alapszolgáltatási Centrumban.

Mészely Réka

Agresszió és demencia címmel szervezi a Gondoskodás Alapítvány a következő Alzheimer cafe összejövetelt február 5-én, hétfőn  17 órától az Alapszolgáltatási Centrumban, a Zichy Mihály u. 5. sz alatt.

Előadó Zimmerer Károlyné, a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény vezetője.

Egyébként a  találkozók havonta vannak,  és társalgási lehetőséget biztosítanak az Alzheimer-korral és más demenciával élőknek, családtagjaiknak és az érdeklődőknek.

Az Alzheimer Café egy „alulról” szerveződő civil kezdeményezés, ami képviseli és támogatja a különféle demenciával élő betegeket és családtagaikat. A café nyitott mindenki számára, ingyenes és regisztráció sem szükséges.  

A találkozások jó hangulatú összejöveteleket jelentenek, ahol az érintettek és családtagjaik, ismerőseik, barátaik kötetlenül beszélgethetnek, tapasztalatokat cserélhetnek, tanácsokkal segíthetik egymást. Minden alkalommal egészségügyi és szociális szakemberek is részt vesznek a programokon, akikhez kérdésekkel fordulhatnak a résztvevők, hogy minél többet megtudjanak a szellemi leépülés formáiról. Az összejövetelek egy csésze tea, vagy kávé  mellett kellemes légkörben folynak.

A havonta szervezett összejövetelek mellett a demenciával élők gondozói, családtagjai más, ingyenes segítséget is igénybe vehetnek. Minden héten szerdán 14-15 óra között a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény a Gondoskodás Alalítvánnyal közösen demencia tanácsadási szolgáltatást nyújt a mosonmagyaróváriaknak vagy környéken élőknek.  A tanácsadás során a hozzájuk fordulók szociális szakemberektől kapnak információkat a betegségről, lefolyásának menetéről. Elméleti és gyakorlati tanácsokat kapnak a demenciával élők gondozásával kapcsolatban, valamint felvilágosítást az elérhető egészségügyi és szociális szolgáltatásokról is.  

A demencia tanácsadáson való részvétel időpont egyezetés után vehető igénybe.

Elérhetőségek és helyszínek:  

I.)               Mosoni Idősek Klubja / Takáts Tímea terápiás munkatárs

                   9200 Mosonmagyaróvár, Szent István király u. 109.

                  Elérhetőség: 06/20-564-3330 munkanapokon 8-15 óra között

II.)             Óvári Idősek Klubja / Varga Csabáné Klári szociális szakgondozó

9200 Mosonmagyaróvár, Zichy Mihály u. 5.

Elérhetőség: 06/20-229-2665    munkanapokon 8-15 óra között

email: [email protected]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában