Horgászszenvedély

2024.01.23. 08:18

Álláspont - Kecsegétől a galócáig

"Sügerezés közben akadt horogra egy német bucó Véneknél."

Ollári Gergely

Fotóillusztráció: Pixabay

A megyei horgászszövetség legújabb játékának kifejezetten örültem. Arra kérték a pecásokat, hogy fotóikon mutassák meg a legszebb és legkülönlegesebb fogásaikat, amelyeket vármegyénk vizeiből fárasztottak. Rengetegen küldték el életük talán legszebb fényképét, ezeket a kisalfold.hu portálon is megtekinthetik. A megörökített pillanatok mellett rövid történetekben is elmesélték a fogás vagy éppen a csalizás körülményeit.

Az ember csak ámul és bámul, amikor ezekre a halakra néz. Több pontyot mutattak meg, amelyeknek a súlya meghaladta a 15–20 kilogrammot. Láthattunk óriási harcsákat, csukákat, márnákat, kecsegéket és pisztrángot is. Különböző helyszíneken kerültek szákba. Több kapitális méretű példányt fogtak a Dunán, a Rábán, a Lajtán, a Rábcán és kisebb csatornákon.

Azonban nemcsak a horgászhelyek voltak különlegesek, néhány ritka faj is nagy meglepetést okozott. Különösen tetszett két egészen elképesztő történet. Fogtak egy mintegy három kilogramm körüli galócát, de sügerezés közben akadt horogra egy szépséges német bucó is Véneknél.

A játék meghozta a pecások kedvét, a szerencsések később éves területi jegyet nyerhetnek a vármegye folyóvizeire. Az idei évtől a Magyar Országos Horgász Szövetség applikációval segíti a horgászkártyával rendelkezőket. A kifejlesztett alkalmazás tartalmazza majd az érvényes okmányokat és az elektronikus fogási naplót is. Emellett a felhasználókat horgászhelykereső is segíti majd. Aki a megyei horgászszövetség játékát követte figyelemmel, ugyancsak megannyi tippel, helyszínnel, technikával gazdagodhatott.

Most már csak elő kell venni a botokat, és hódolni annak a szenvedélynek, amit úgy hívnak: horgászat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában