Jótékonyság

2023.11.11. 08:01

Orgonakoncert a templom javára Bezenyén

Orgonakoncertet szerveznek vasárnap a bezenyei Kisboldogasszony-templomban, a befolyt összeg jótékonysági célt szolgál.

Mészely Réka

Vasárnap délután 5 órakor orgonakoncertnek ad otthont a bezenyei Kisboldogasszony tiszteletére épült plébániatemplom. A jótékonysági koncerten befolyt adományokat a templomablakok külső szárnyainak cseréjére fordítja a helyi egyházközség. 

Butsy Lajos plébános az egyik cserére szoruló külső ablakszárnyat mutatja. Ezek korszerűsítésére fordítaná az egyházközség az adományokat.

Butsy Lajos plébánostól megtudtuk, hogy a belső szárnyak cseréje már a 2005-ös nagy felújítás idején megtörtént. Viszont a helyi asztalosmester által az 1970-es évek végén készített külső szárnyak állapota – főleg a templom északi oldalán – kritikussá vált. Ezért a helyi egyházközség tanácsadó testülete a külső szárnyak cseréje mellett döntött. Az új ablakok beszerzése és beszerelése közel 10 millió forintba kerül. A jótékonysági orgonakoncert megszervezésével szeretnék hívni a bezenyei és az elszármazott híveket, valamint minden kedves érdeklődőt, hogy lehetőségeikhez képest, lelkiismeretük szerint támogassák a bezenyei Kisboldogasszony-plébániatemplom ablakainak cseréjét. Az orgonakoncerten fellép Koródi Sándor kapuvár-gartai kántor-karnagy és dr. Székelyhidi László, a hegyeshalmi evangélikus templom orgonistája. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában