Jubileum

2023.11.03. 12:28

Generációk közös ünnepe – 350 tulipánhagymát ültettek el az évforduló tiszteletére Kajárpécen

Háromszázötven tulipánhagymát ültettek el a kisgyermekek és a helyi nyugdíjasklub tagjai nemrég az iskola előtti kiskertben. Az intézmény idén ünnepli fennállásának 350 éves jubileumát, ami szeptemberben az Ökoiskola címet is kiérdemelte.

Ollári Gergely

A háromszázötven tulipánt a gyermekek és a nyugdíjasklub tagjai ültették el az iskola előtt. Fotó: Nagy Gábor

Szeptember végén kezdődött a jubileum ünneplése. Akkor az iskola tanulói és a nyugdíjasklub tagjai túrán vehettek részt a Hatos-tölgyhöz. A Háry László Általános Iskola Kajárpéci Tagiskolájába több mint ötven kisgyermek jár, ők nagyszüleikkel látogattak el ahhoz a tölgyhöz, amely szintén mintegy három évszázada áll a település határában. 

– Fontos, hogy az iskola ott legyen a falu életében. És az, hogy ez fordítva is így legyen. Kicsi közösség vagyunk, ezért szerettük volna a helyieket is bevonni a közös ünneplésbe. A nyugdíjasklub tagjait hívtuk el a túrára, akik örömmel csatlakoztak hozzánk – mondta el lapunknak Lovász Éva tagintézmény-vezető. 

Az intézmény szeptemberben szerezte meg az Ökoiskola címet, nemrég felajánlásként 350 darab tulipánhagymát kaptak. Így az ünneplés virág- ültetéssel folytatódott a községben, a tulipánok az iskola előtti kiskertben kaptak helyet. A helyi nyugdíjasklub tagjai itt is örömmel húztak kesztyűt és segítettek az ültetésben. 

Fontos, hogy az iskola ott legyen a falu életében. És az, hogy ez fordítva is így legyen. – Úgy gondoltuk, hogy csatlakozva az iskola ünnepéhez, közösen tesszük földbe a tulipánhagymákat. A klub tizenöt nyugdíjasa fogott a kezébe ásót és segített a gyermekeknek. Azért is érezték fontosnak, hogy segítsenek, mert közülük sokan egykori tanulói voltak ennek az iskolának – fogalmazott Fehér Istvánné Margit, a helyi nyugdíjasklub vezetője. 

A gyermekek a tulipánokat is megrajzolták, amelyeket az ültetett hagymák mellé tűztek le. A felajánlásból a nyugdíjasklub is részesült, ők a településen indítottak virágosítási akciót, amelynek eredményeként a falu köztereit is tulipánok díszíthetik a közeljövőben. A jubileum részeként a nyugdíjasklub tagjai horgolni is megtanítják a gyermekeket. Tagjaik nemrég kisebb négyzeteket horgoltak, szám szerint 350-et. Ebből aztán később egy képet formáltak, amelynek közepére a 350-es szám került a nemzeti színekből. A több mint kétméteres alkotást hamarosan az iskola bejáratánál állítják ki. 

– Mindenki szívvel-lélekkel vett részt a programokban. Büszke vagyok arra, hogy iskolánk jelenlegi és egykori diákjai is együtt ünnepelnek. Az Ökoiskola cím fontos volt számunkra, ezért is szeretnénk, hogy az iskola környezete a közeljövőben még szebb, rendezettebb és virágosabb legyen – tette hozzá Lovász Éva tagintézmény-vezető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában