Gigabuli jövő májusban

2023.11.27. 14:32

Bejelentették a 2024-es SopronFest első fellépőit - Mutatjuk a neveket

Bejelentették a szervezők az első neveket a 2024-es SopronFest programjából, melyre rengeteg hazai kedvenc mellett nemzetközi előadok is érkeznek.

Kisalföld.hu

Fotó: Máthé Daniella

A fesztivált jövőre pünkösdkor rendezik meg, ahol a hazai sztárgárdából színpadra lép az Analog Balaton, a Beton.Hofi, a Blahalouisiana, a Byealex és a Slepp, a Follow The Flow, a Pogány Induló, a Necc Party és az Esti Kornél. Továbbá koncertet ad Curtis, Dzsúdló, Majka, Manuel, T.Danny és a Valmar duó is visszatért a SopronFestre.

Videó az idei első SopronFestről

Nemzetközi előadok közül pedig a német DJ Alle Farben, illetve a Kruder & Dorfmeister, bécsi duó pop, hiphop és drum and bass számok downtempo-dub remixeivel érkeznek Sopronba. A hétfőn nyilvánosságra hozott programban szerepel két “titkos headliner” is, akik kizárólag a SopronFesten lépnek fel az év első felében, azonban a nevüket még nem árulják el a szervezők.

Az egész várost megmozgató kínálat részeként már egy héttel korábban, május 11-én elindulnak a városi programok, amelyek 10 napon át tucatnyi helyen várják a vendégeket: éttermekben, kávézókban, klubokban, utcákon és tereken. A Telekom PodcastFest keretében a legismertebb hazai podcastek házigazdái és ugyancsak népszerű vendégeik érkeznek öt soproni helyszínre. A “beszélgetős” kínálat olyannyira színes, hogy ByeAlex, Dombóvári István, Fábry Sándor, Hajós András, Hevesi Krisztina, Kadarkai Endre, Kende-Hofherr Krisztina, Tóth Gabi, Ördög Nóra, Radnai Péter és Zacher Gábor mellett még Áder János is elfogadta a szervezők felkérését, a volt köztársasági elnök a Kék Bolygó Podcast házigazdájaként érkezik Sopronba. Kiemelt téma a Ne nézz félre! kampány, amely keretében az UNICEF szakértőivel és neves művészekkel az iskolai bántalmazás, a bullying kérdéséről beszélgetnek. A mesterséges intelligencia szerepét érintve  pedig Tari Annamária,  Szabó Béla, Nánási Pál és Weiler Péter találkozik a Soproni Egyetem csodaszép kertjében.

Az ART kínálat is igazán tartalmasnak ígérkezik.

A Liszt Központban kortárs művészek csoportos kiállítása lesz látható, mások mellett Bereczki Kata, Bukta Imre, Ef Zámbó István, Labrosse Dániel, Sibitka Anna és Weiler Péter műveiből, az alkotók pedig a hűség jelképét, hatalmas, szív alakú installációkat készítenek Sopron utcáin, a közönség szeme láttára. A gasztronómiai programokról, illetve a

Fő téri és más helyszíneken zajló koncertekről, eseményekről december 14-én, a Hűség Napján adnak hírt a SopronFest szervezői.  

A SopronFest már első alkalommal is valódi ünnepként volt jelen a városunk életében. Örülök, hogy a Pro Urbe díjas szervező páros, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, valamint a főszervező, Váncza Panna elfogadta a város felkérését és velük együtt dolgozhatunk azon, hogy hosszú távon is egy izgalmas, tartalmas turisztikai esemény otthona lehessen Sopron. Ebből a szervezői munkából a soproni vendéglátók, szolgáltatók és polgárok is kiveszik a részüket, ezzel is bizonyítva, hogy Sopron egy valóban vendégszerető fesztiválváros

 - mondta el Farkas Ciprián, Sopron polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában