TT-k minden mennyiségben

2023.10.06. 19:33

Nem akármilyen találkozót tartottak Győr szívében - A város híres négykarikás autói lepték el a Dunakapu teret - XXL-galéria

Az Audi TT-k karavánja hosszan "kígyózott" Győr rendezvényterére. Úgy is fogalmazhatunk, hogy az ikonikus, Győrben gyártott négykarikás járművek bevették a folyók városát péntek délután.

Kisalföld.hu

Ilyen, amikor Audi TT-k töltik meg a Dunakapu teret Győrben. Fotók: Csapó Balázs

Fotó: Csapó Balázs

Kollégánk képriportja a TT-k találkozójáról

A magyar Audi TT rajongói klub látogatása az Audi Hungariánál

 – Október 6-án egyszerre suhant végig több mint 70 Audi TT a győri Audi Hungaria gyárterületén. A látogatás során az Audi márka legikonikusabb sportmodelljének hazai rajongóit exkluzív programok várták a négykarikás vállalatnál: a mintegy 100 Audi TT rajongót Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja köszöntötte, majd bepillantást nyertek a járműszerelde és a lakkozó kulisszatitkaiba, megismerkedtek a Műszaki Fejlesztés tevékenységével és az ikonikus öthengeres és tízhengeres benzinmotorok gyártását is végig követték. A programsorozatot az Audi Hungaria gyárterületén egy közös felvonulás koronázta meg.

„Felemelő érzés olyan emberekkel találkozni, akik számára ugyanolyan különleges jelentőséggel bír ikonikos modellünk, mint az Audi Hungaria valamennyi munkatársa számára. Huszonöt év elteltével is tapintható a lelkesedés a TT iránt, mely ma már nem csupán egy időtlen dizájnikon, hanem egyben szinte Hungarikumnak is számít. A 25 év alatt több mint 650 000 TT készült nálunk, melyek büszkén hirdetik munkatársaink szakértelmét szerte a világon”, mondta Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

A magyar Audi TT rajongói klub 2013-ban jött létre. A klub közel 3 000 tagot számlál, akiket az autó szeretete és a különleges sportmodell iránt érzett rajongás köt össze, valamint a havonta megrendezett közös autózások és programok.

Az Audi dizájntörténelmet írt az Audi TT modellekkel. A sportautó 1998-as premierje óta egyedi formavilágával és az általa nyújtott vezetési élménnyel világszerte lelkesíti rajongóit. Az Auto Europe 1999-ben az év legjobb autós újdonságának választotta az Audi TT-t, amely az Audi Hungariánál is igazi újdonságnak számított, hiszen a vállalatnál a TT modellekkel indult útjára a járműgyártás. Kezdetben a TT lakkozott karosszériái Ingolstadtból vonaton érkeztek Győrbe, melyekből a győri munkatársak szerelték össze a kész autókat. 2013-ban az új járműgyár megnyitásával a teljes gyártási folyamat Győrbe költözött – a présüzemtől, a karosszériagyáron, lakkozón át egészen az autók végső összeszereléséig. A 25 év alatt összesen több mint 650 000 TT modellt készítettek az Audi Hungaria munkatársai.

Olvasónk fotója

Fotó: Fekete Tamás

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában