Szervezett túra a tiszteletére

2023.10.16. 08:15

Megemlékeztek elhunyt kollégájukról a rendőrök a Győr-Pannonhalma kerékpártúrán

Sportos kollégájuk emlékéhez méltón közös kerékpározással emlékeztek meg a vármegyei rendőrök Kovács Tiborról. A már nyugállományba vonult testnevelő tiszt egyik kedvenc hobbija, kerékpározás közben lett rosszul, és az életét már nem tudták megmenteni. Kollégái és barátai egy 45 kilométeres közös tekeréssel búcsúztak tőle.

Dániel Viktória

Az erős szél sem tántorította el a tekerőket, akik 45 kilométeres túrával emlékeztek meg kollégájukról.

Fotó: Nagy Gábor

Győr–Pannonhalma–Győrújbarát–Győr útvonalon bringáztak a múlt hétvégén a rendőrök. A széllel jócskán meg kellett harcolniuk, de ez még inkább erősítette azt a szellemiséget, melyet Kovács Tibor is mindig képviselt. 

– Sosem mondott le túrát, nem számított, hogy fújt a szél vagy esett az eső, számára mindig a sportérték volt a legfontosabb – mondta el Majorné Bajnok Eszter rendőr százados, a túra szervezője. – Tibor 1998-ban lépett be a rendőrség kötelékébe. Sporttisztként az egész megyében figyelt a kollégák fizikai felkészültségére. Mindenki egészségét a szívén viselte. A különböző versenyekre is ő készített fel és mindig el is kísért minket, hogy a helyszínen biztathasson. 

A megemlékező kerékpártúra Győrből indult Pannonhalmára, ahol Kovács Tibor életét vesztette. Itt a csapat tagjai megemlékeztek kollégájukról, majd rövid pihenő után felkeresték a győrújbaráti temetőt is, ahol Kovács Tibort örök nyugalomra helyezték. 

– Mindenkinek van egy vele kapcsolatos története, melyeket fel is elevenítettünk a kiránduláson, egyik kollégám, Koller József ráadásul abban a pulóverben érkezett, melyet majd két évtizeddel ezelőtt Tibortól kapott. 

A kerékpározó rendőrökhöz csatlakozott az elhunyt Kovács Tibor felesége is.
Fotó: Nagy Gábor

Majorné Bajnok Eszter elmesélte, hogy ő 2001-ben még kezdő rendőrként találkozott először Kovács Tiborral. 

– A folyosón meglátott, és rám kiáltott, hogy „neked jönnöd kell a rendőrnőversenyre”. Először nem tudtam hova tenni a dolgot, ráadásul kezdőként nem is éreztem úgy, hogy alkalmas lennék arra, hogy a győri rendőrséget képviseljem egy ilyen megmérettetésen. Tibor biztatására végül mégis elindultam, nagyon sokat jelentett, hogy nemcsak felkészített a versenyre, de el is jött velem. Végül harmadik lettem. 

A megemlékező rendőrökkel tartott Kovács Tibor felesége is, aki nagyon hálás volt a közös megemlékezésért, örül, hogy ennyien szerették a férjét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában