Ovisoktól a gimisekig

2023.10.30. 19:37

Lelkinapot tartottak a kapuvári diákok

Lelkigyakorlaton vettek részt a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tanulói óvodás kortól egészen a 12. évfolyamosokig.

Vámos Annamária

Forrás: Facebook

Fotó: Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda Kapuvár

A legkisebbeknek és az az alsó tagozatosoknak Hencz Márton atya a reggeli szentmise keretében hívta fel a figyelmét arra, hogy legyenek hálásak mindenért, ami körülöttük van és vegyék észre a jót. Kiemelte, hogy bármilyen nehéz helyzet adódik, bízhatunk Jézusban, kérhetjük a segítségét és általa széppé tudjuk tenni még a legborúsabb napot is.
A plébánián a nagycsoportosoknak és az alsósoknak az atya interaktív előadást tartott, melynek témája az „Isten hozott a teremtett világban” címet viselte. Az óvodai csoportokban és az osztályokban Szent Ferenchez, az állatokhoz, a teremtett világhoz kapcsolódva játékos feladatokat oldottak meg a gyerekek. Megismerkedtek a szerzetes életével, kézműveskedtek, közösen énekeltek és egy rövid bábfilmet tekintettek meg.


Az 1-6. évfolyamos tanulóknak Szántó Adrián és Hencz Márton atyák mutatták be a szentmisét, majd az ötödik évfolyamosoknak Adrián atya tartott lelkigyakorlatos beszédet a Szent Anna-templomban. Ezt követően, osztályfoglalkozás keretében a Boldogságos Szűzanya erényein elmélkedtek a diákok osztályfőnökeik vezetésével, kéréseiket, hálaadásukat egy imakorongra fogalmazták meg, melyekből tablót készítettek.
Az iskolaközpontban az 5-12. évfolyamosok részére tartott őszi lelki napon tanulóik a „Boldogságos Szűzanya élete és közbenjárása” témájú előadáson vettek részt, melyet idén a győri és a szombathelyi egyházmegye újmisés atyáitól hallgathattak meg.
A hatodik évfolyamosok a szentmise után „élő rózsafüzéren” vettek részt az iskola felújított tornatermében. A rózsafüzér szemeit személyükkel megjelenítve imádkoztak, hogy így kapcsolódjanak Ferenc pápa által a békéért meghirdetett imanaphoz. Az imádság után kilátogattak a Szent Kereszt temetőbe, mindenszentek ünnepéhez közeledve imádkoztak a nagykeresztnél. Az intézményben tanító irgalmas nővérek sírjánál felidézték Páli Szent Vince szolgálatát, megemlékeztek az 1873-tól Kapuváron élő és tanító szerzetesnővérekről.
A 7-12. évfolyamosok a Szent Anna Plébánia templomaiba zarándokolva vettek részt a lelkigyakorlatos foglalkozáson. A hetedikesek Gulyás Vilmos atyával a ferences templomban, a 8-9. évfolyamosok Kirchknopf Gergely atyával a gartai Szent Sebestyén-templomban, a 10-12. évfolyamosok Ézsöl Krisztián diakónussal a házhelyi Sarlós Boldogasszony-templomban elmélkedtek a Szűzanya életéről, közbenjárásáról. A nap zárásaként Gergely atya és Vilmos atya szentmisét mutatott be a magasabb évfolyamra járó tanulók részére. Az imádsággal és elmélkedéssel teli lelkinap segítette a diákokat a Szűzanyával való kapcsolatunk elmélyülésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában