Horgoltfigurák

2023.09.08. 09:00

Régi idők esti meséi Mosonmagyaróváron

Régi idők esti meséi címmel nyílik kiállítás pénteken délután 5 órától Törökné Salamon Magdolna horgoltfigura-gyűjteményéből a Huszár Gál Városi Könyvtár emeleti kiállítóterében.

Kisalföld.hu

A mesés tárlat Törökné Salamon Magdolna (gyűjtő), Braunschmidtné Németh Zsuzsanna (mesefigurák készítője) és Fehér Ágnes (díszletfestő) munkája. A kiállítás október 7-ig megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében. 

Törökné Salamon Magdolna, a gyűjtemény tulajdonosa négy éve kezdte el összeállítani horgoltfigura-gyűjteményét, melyben a régi idők meghatározó meséinek alakjai közül valamennyi képviselteti magát a Frakk, a macskák rémétől kezdve a Kockásfülű nyúlon, a Mazsola és Tádén, a Vízipók-csodapókon át egészen a TV Maciig, hogy csak néhány emblematikus elemet említsünk a kiállításon bemutatott figurák közül. 

A különleges tárlaton gyermekkorunk kedvenc mesehősei elevenednek meg, valamennyi Braunschmidtné Németh Zsuzsanna munkája. A régi rajzfilmek hangulatát idézik a Fehér Ágnes által készített, rajzolt-festett díszletelemek, melyek szin- tén hozzájárulnak a kiállításon bemutatott, varázslatos mese- világ megteremtéséhez. A kiállításra a belépés díjtalan. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában