Ínycsiklandó fogások, remek hangulat

2023.09.02. 14:57

Nem csak bográcsban főtt az étel a győrújbaráti 6. Baráti Bográcsos Banzájon - Fotók

Ismét a Baráti Bográcsos Banzáj lelkes főzőcsapataitól és fellépőitől hangos a Győrújbarát Rendezvénytér. A programon baráti társaságok, csapatok mérik össze főzési tudományukat, mellettük gyermek és családi programok várják az érdeklődőket egész nap.

Barki Andrea

Fotó: Barki Andrea

Ínycsiklandozó illatok szálltak fel szombaton már dél körül a győrújbaráti Csordahajtó úti rendezvénytéren. Baráti társaságok, egyesületek, az óvoda, bölcsőde dolgozói, de még a testvértelepülésekről érkezők is különleges fogásokkal várták a látogatókat. 

Délelőtt első ízben szervezték meg a termelői piacot. Zöldség, méz, levendula is volt a kínálatban. A helyi, már százéves múltú Rum méhészet termékeivel találkozhatunk a győri vásárcsarnokban, vásárokon is. Az első helyi bemutatóra repce, virág, akácmézet, virágport, diós mézet hoztak.

A takaros sátrak alatt a pincepörkölttől kezdve a zúza pörköltig, a lángostól a pogácsáig készültek az ételek, de voltak, akik vaddisznót vagy szarvast főztek. Tárcsától a vaslapig, a bográcstól a sparheltig számtalan főző alkalmatossággal találkoztunk. Volt, aki a hagyományos fatüzelésre esküdött, a szakácsok többsége azért a könnyebben szabályozható gázpalackot használta. Amúgy is jó meleg volt, de a tűzhely körül bizony pótolni kellett a folyadékot.

Győrújbarát testvértelepülése, a felvidéki Nemesócsa nyugdíjas klubja és focistái is főzőkanalat ragadtak. A helyiek múlt heti látogatását viszonozták. Mint mondták, sokat jelent számukra az anyaország közösségeivel való élő kapcsolat, mert "egy vérből valók vagyunk".

A Csordahajtó úti rendezvénytéren gyermek és családi programok várják az érdeklődőket egész nap. Fellép Kalap Jakab, a Dinamic Dance SE, a Győrsági ugróköteles csoport, a Csobolyó néptáncegyüttes, és a Baráti Dalkör. Koncertet ad a Fiesta, a Groovhouse, az Ámokfutók, a Nemazalány és Sofi, Hauber Zsolt x Bonanza Banzaj és az Esti Egyenleg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában