Green up

2023.09.06. 13:03

Hét ország találkozik Halásziban a környezet védelméért - fotók

Green up címmel, több nemzet részvételével indult tavaly egy környezetvédelmi projekt. Most Halászi ad otthont a találkozónak, két napon keresztül.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

Hét ország képviselői látogattak el Szigetközbe a napokban a Green up projekt keretében. A környezetvédelmi programban az érintett nemzetek önkormányzatai, civil szervezeti és oktatási intézményei vesznek részt. Magyar oldalon partner a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. és a halászi önkormányzat.

– A Green up projekt fő célja a környezetvédelem, a fiatalok környezeti nevelése. Tavaly szeptemberben indult a program, elsőként Spanyolországban találkoztunk, de jártunk már Szlovéniában, Sziciliában, Litvániában is. A mostani, magyarországi találkozónak a környezetvédelem mellett az önkéntesség a fő hívószava. Idén még Máltán lesz tanulmányutunk. A program jövőre egy újabb spanyolországi, továbbá egy bulgáriai úttal zárul – tudtuk meg Aradszki Zsombor projektmenedzsertől.

A halászi Ugo Birtokon szervezett konferencia keretében Majthényi Tamás polgármester köszöntőjét követően Polgár Tibor, a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. cégvezetője és Pető Péter, a Szigetköz Natúrpark Egyesület elnöke a térséget mutatta be a hat ország képviselőinek. A résztvevők többet megtudhattak a Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért és a Pisztráng Kör Egyesület működéséről is, majd ellátogatta a dunaszigeti Ökoparkba. Szerdán a halászi iskolában egy interaktív előadás várta a diákokat környezetvédelmi témában és közös szemétszedés is szerepel a programban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában