Tudósító

2023.08.07. 16:15

Van jó oldala is az esőnek - Dupla szivárvány ragyogott a Szigetközben! - Remek Olvasói fotók

Az elmúlt napokban egy markáns hidegfront érkezett északnyugat felől, amely hamar véget vetett a hőségnek itt az Észak-Dunántúl térségében. A front hazánk felett hullámot vetett, ennek köszönhetjük azt, hogy nagy hőmérsékleti kontrasztok alakultak ki az ország ÉNY-i és DK-i tájai között - kezdte Tudósítónk.

Kisalföld.hu

Olvasónk naplementét szeretett volna fotózni Lipóton, mire a csodás dupla szivárványt örökíthette meg. Fotó: Deák István

"Északnyugaton napok óta 20 fok körül alakulnak a nappali maximum hőmérsékletek és borult, csapadékos az időjárás, addig délkeleten tombolt a hőség és szikrázóan sütött a nap, ahol mostanra megszűnt a nagy meleg, hiszen oda is megérkezett a front.

Győr-Moson-Sopronban is már napok óta borult, esős és szeles arcát mutatja az időjárás, de akadt egy nap, ami vasárnap volt, amikor a Nap a naplemente időszakára rövid ideig előbújt a felhők mögül és az eső hatására, ami akkor is jelen volt szemet kápráztató dupla szivárvány alakult ki a Szigetközben, ami éppen akkor jelent meg, amikor Hédervárról kerékpároztam át a szomszéd településre: Lipótra, hogy megörökítsem a naplementét, ami azonban elmaradt és cserébe elcsíptem ezt a szemet kápráztató légkör-optikai jelenséget, a szivárványt.

Tehát mondhatjuk, hogy egy varázslatos szivárvány zárta vasárnap este a hetet, amely nagyon erős színekben, de viszont csak rövid ideig volt látható itt a Szigetközben" - zárta szavait Deák István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában