A vendégek csak plüssmacskának hívják

2023.08.18. 17:32

Max képviseli Sopront a cicás kávézók versenyén

Magyarországon összesen hat macskás kávézó üzemel. A kuriózumnak számító vendéglátóhelyek összefogtak és szépségversenyt hirdettek négylábú „dolgozóiknak”. Az egy éve nyitott soproni kávézó, a Malmacska továbbjutója Max lett

Papp Fanni

Max nagyon szociális, szelíd és jóindulatú macska - mondta el róla Spanyol-Kárpáti Zsófia üzletvezető.

Fotó: Szalay Károly

Egy évvel ezelőtt nyitott meg Sopron macskás kávézója, a Malmacska. A különleges kávézót, ahol az élmény mellett helyi pörkölésű kávét, ételeket és süteményeket fogyaszthatnak a vendégek, nemcsak a helybéliek keresik fel, de előszeretettel jönnek a környező városokból is. A kávézóban korhatár sincs, ugyanis cél, hogy a legkisebbek is megtanulják, hogyan kell bánni az állatokkal. 

– Pozitív a kávézó fogadtatása, és a cicák is jól beletanultak ebbe az életformába – mondta Spanyol-Kárpáti Zsófia, a Malmacska üzletvezetője. – Fontos a macskák számára az állandóság, stresszelné őket, ha mindennap szállítóbokszba tennénk és hoznánk-vinnénk őket, így a kávézóban élnek. Kialakítottunk nekik egy külön helyiséget, ahova elbújhatnak pihenni, de jól szocializáltak, és napközben is szívesebben vannak a vendégtérben. Még a legnagyobb gyermektársaságtól sem riadnak meg. 

A Malmacskában a cicusok szeretik a társaságot. A képen Szita Márton egy kis kedvenccel. 
Fotó: Szalay Károly

Hazánkban jelenleg Sopron mellett Pécsen, Budapesten, Egerben, Szegeden és Debrecenben működik macskás kávézó. 

– A többi vendéglátóhellyel tartjuk a kapcsolatot, támogató közösség alakult ki közöttünk. Szeretnénk, ha országos szinten is ismertek lennénk, így született meg az ötlet: a négylábú „dolgozóinknak” hirdetett többfordulós szépségverseny. Először helyi szinten lehetett szavazni a cicákra, a továbbjutó kis kedvencek pedig képviselhetik otthonukat az országos versenyen. A közönség a Malmacska közösségi oldalán adhatja le a voksát – részletezte az üzletvezető. 

A Malmacskában jelenleg hat cica él, akikre szavazhatott a közönség. Max lett végül a közönség kedvence, egy fajtatiszta ragdoll.

 – Maxet a vendégek csak plüssmacskának hívják a puha szőre és a kék szeme miatt. Nagyon barátságos, szelíd és jóindulatú. A szavazatok alapján nem sokkal maradt le Kiskárpáti, aki egy örökbe fogadott Karpati cat. Az aljszőrzete fehér, és a hideg pontokon, mint a farka végén, mancsain, fülén és orrán, sokkal világosabb a bundája – világosított fel Spanyol-Kárpáti Zsófia. 

Max és Kiskárpáti mellett Besamel, a vörös kandúr, Amszet, a klasszikus házicica, Minnie, az abesszin macska és az újonc Axel, a bengáli cicus él a kávézóban. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában