kisalfold.hu videó

2023.08.01. 13:43

Irány a Rábaköz: kincskeresés a második hétvégén - fotók, videó

Az Irány a Rábaköz programsorozatának második hétvégéjén 12 porta várta tárt kapukkal az érdeklődőket.

Vámos Annamária

Vörös Bernadett a rendezvény főszervezője megkeresésünkre elmondta: 

- Ahogy haladunk előre az időben egyre népszerűbb négy hétvégés Irány a Rábaköz programsorozatunk. Ezen a hétvégén még többen voltak, mint előtte. A Jacqard műhelyben Csornán több, mint hetvenen fordultak meg négy óra leforgása alatt. Sopronnémetiben szintén délután egy órától egészen míg az eső el nem eredt, 78 ember ülhetett kenuba, vízibiciklire. A többi helyszínről is nagyon jó visszajelzéseket kaptunk, sőt a Balatonról is érkeztek hozzánk látogatók.

A jobaházi Alpaka Farm meglátogatásától a kiadós eső sem riasztotta vissza a családokat. Gumicsizmát húztak, és élvezhették az alpakák közelségét, megsimogathatták őket, valamint beszélgethettek a park tulajdonosával Demjén Mihállyal és lányával, Cecíliával.

A Kisfaludi Vadasparkban Dani, az arapapagáj fogadta a látogatókat, a farádi Pipacs Sajtműhelyben a gyerekek a háziállatokkal ismerkedhettek meg.

Sopronnémetiben a kenu kikötőben nemcsak aktív sportolási lehetőségekkel, hanem helyi recept alapján készült kolbászos lecsóval is várták az érdeklődőket.

Első alkalommal nyitott meg a nagyközönség számára a Jacqard műhely Csornán. A több mint 100 éves szövőműhely szobáiban megtekinthették a szinte érintetlen állapotban megmaradt berendezési tárgyakat, szövőszékeket - a szövés világába kalauzolták a látogatókat.

Jobaházán, Losonczi Gizella biokertész egyedülálló kiviültetvényén, lekvár és gyümölcs kóstolóval készült.

Szanyban Rugli Dezső több ezer darabos téglagyűjteménye számtalan értéket rejt, összekötve múltat a jelennel. A falakba rejtett mesék, történetek a múzeum látogatásakor életre keltek a hétvégén.

A fafaragás nagy múltra tekint vissza Bogyoszlón. Az iskola épületében megtekinthették a Helytörténeti, valamint a Fafaragó kiállítást is.

Veszkényben a Csicsergők portáján ismét madárszótól volt hangos az udvar, és emellett Kornélia kézműves kuckója is várta a kíváncsi kezeket.

A höveji csipkevarrás, mely a régi idők szabásmintáiból merít, a mai modern kor divatjába is egyre nagyobb teret hódít. A mára már országos hírnevű höveji Csipke Múzeum is várta a csipkevarrás mesterségébe betekinteni vágyókat.

A döri Tájház autentikus épületében lángos és különleges csipkebogyóborral kínálták az ide érkezőket.

A bogyoszlói Galagonya Vendégházban rajzkiállítások, hentesáru kóstoló, termelői-és kézműves vásár nyújtott élvezetet. A Rábaközi Fuvolások Baráti Társaságának csodás dallamai csendültek fel a helyszínen. A tavalyi latin tánczenét, idén a nyári valcerok váltották.

A programsorozat folytatódik, jövő hétvégén is várják a kicsiket és nagyokat a Rábaközbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában