EzTörténtKisalföld

2023.08.15. 08:19

Erről írtunk 10, 20, 40 éve - Táborozók építik az autópályát

Épül az új uszoda, veszteglő hajók.

Kisalföld.hu

10 éve – Épül az új uszoda

Három medence, köztük egy 50-szer 25 méteres versenymedence lesz az új győri uszodában, ahol akár 1200 néző is vendégeskedhet. A megépítésére kiírt tendert 3,2 milliárd forintos ajánlattal nyerte meg a Swietelsky Magyarország Kft. és a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. konzorciuma.

A létesítmény alapterülete megközelíti a nyolcezer négyzetmétert. A létesítmény 2014. szeptember 30-ig készül el és Otthont ad majd a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivállal úszó számainak.

20 éve – Veszteglő hajók

A Duna magyarországi szakaszán tegnap már nem kevesebb, mint harmincnyolc, futballpályánál olykor hússzor hosszabb alkalmi szigetet tartottak nyilván. Az alacsony vízállás mind több hajót kényszerít veszteglésre. A győr-gönyűi kikötőben szerdán három román uszály búzával félig rakottan még kihajózott, de hogy mikor érnek Constantába csak találgatni lehet. A Duna csaknem rekord alacsony vízállása miatt bizonytalan a vízi közlekedés.

40 éve – Táborozók építik az autópályát

Építőtáborozó fiatalok segítségével meggyorsult az M 1-es autópálya törökbálinti szakaszának, építése. Az aszfaltburkolat már elkészült, jelenleg árokburkolás és a csomóponti ágak kialakítása van folyamatban. Az eredetileg 1982-re tervezett átadási határidőt módosították, s az új terv szerint a csomópont, a 4 km-es baloldali pályaszakasszal együtt az év végéig elkészül. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában