A zene barátságokat, eltéphetetlen kötelékeket ad

2023.07.08. 09:09

Muzsika az erdő szívében - Örömzenét játszottak Brennbergbányán - videó, fotók

Harmadik alkalommal rendezte meg a HofferSuli Egyesület a Jamberg Zenés(z) Pikniket Brennbergbányán, ahol kicsik és nagyok örömzenéléssel töltötték a péntek délutánt és estét.

Varga Henrietta

Fiatal és örökifjú zenészek is felléptek a brennbergbányai zenés pikniken. Fotók: Szalay Károly

A kis település szívében, a Szent Borbála téren található színpadon öt olyan fiatalokból álló zenekar csillogtatta meg tudását, akik rövid ideje zenélnek együtt. A csodálatos környezetnek köszönhetően ez egy olyan rendezvény, ahol egyszerre veszi körül az embert az erdő és a zene.

A felnőttek a fűben ülve piknikeztek, míg a gyerekek felfedezték a természetet vagy a téren található bányász tematikájú játszóteret. Igazán családias volt a hangulat, ahol mindenki élvezhette az együtt töltött minőségi időt és a jó zenéket.

A pikniken elsősorban az iskolába járó tanulókból alakult zenekarok léptek fel. Az idei évben azonban egy olyan meglepetés produkcióval is készültek a szervezők, ahol közel harmincan zenéltek egyszerre a színpadon, a táborlakókhoz brennbergi zenészek, zeneszertő emberek csatlakoztak.

- 2020-ban a világjárvány miatt elmaradt a Sopron Zenél & Utcazene Fesztivál. Mivel akkor csak ötszáz főig lehetett rendezvényt tartani úgy döntöttünk, hogy egy korábbi ötletünket megvalósítva családiasabb környezetben, távol a város zajától rendezzük meg az eseményt. Azóta is, minden évben itt lépnek fel diákjaink a rendezvényt megelőző egy hetes zenei tábor lezárásaként - kezdte Bodoki Péter a HofferSuli Egyesület szervezője. Iskolánk egyik küldetése, hogy a zenén keresztül olyan közösséget építsünk, amely barátságokat, eltéphetetlen kötelékeket ad. A zenének összetartó ereje van, számunkra ez az egyik legfontosabb. Van olyan csapatunk, ahol a zenekar tagjait 13 és 15 év közötti fiatalok alkotják, de olyan is, ahol a tagok olyan szülőkből verbuválódtak, akiknek a gyermeke a mi iskolánkba jár, de kedvet kaptak a zenéléshez és így alakultak meg - tette hozzá. Ezen a pikniken a közösségépítés mellett pedig természetesen ott van annak az élménye is, hogy az együttesek megmutathatják magukat a közönségnek - zárta a beszélgetést.

Galgóczi Áron a legfiatalabb formáció, a TikTak tagja. Két-három éve zenél, elsősorban perkán (ütős hangszer) játszik, de van olyan dal, ahol a dobos tehetségét is megmutathatja. A zenét önmagáért szereti, el sem tudná képzelni az életét nélküle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában