A zene szerelmeseinek

2023.07.14. 09:29

Hangversenykavalkád a Esterházy-kastélyban Fertődön

Kisalföld.hu

A fertődi Esterházy-kastélyban a nyáron hétvégi koncertek várják a zene szerelmeseit. A pompakedvelő Esterházy Miklós eleganciá- ja, arisztokrata ízlésvilága ma is belengi a kastély tereit és kertjeit, ahol a világhírű zeneszerző, Joseph Haydn dallamai csendültek fel egykoron. Eszterháza, akárcsak a XVIII. században, ma is kulturális és zenei központ. Július 14. és 16. között a Cziffra Fesztivál zenei virtuózai lépnek fel, ahol a klasszikusokon át a modern jazzig tartó repertoárból válogathatnak az érdeklődők. 

A klasszikus zene mestereinek legkülönlegesebb darabjai csendülnek fel. Július 21. és augusztus 27. között minden hétvégén, péntek-szombat-vasárnap a Haydneum koncertsorozatában a klasszikus zene mestereinek legkülönlegesebb darabjai csendülnek fel: többek között Haydn, Mozart, Beethoven és Schubert művei- ből válogathatnak a régi zene iránt rajongók. A koncertek mellett kiállítások, időszaki tárlatok és parkséták várják az érdeklődőket. Bővebb információk a honlapon.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában