Zöld utakon

2023.06.11. 10:44

Ökosuli lett a győri Kossuth

A tanórákon és azon kívül is ügyelnek a környezetre és fennharthatóságra.

kisalfold.hu

Sikeres pályázatot követően a Győri SzC Kossuth Lajos Technikum és kollégium elnyerte az ökoiskola címet.  Budapesten vehette át a címhez kapcsolódó oklevelet az intézmény képviselője pénteken. 

Így belépett megyénk 65 olyan intézménye közé, melyek örökös, vagy ideiglenes ökoiskolai címet kaptak Bakonyszentlászlótól Beleden át Hegykőig. AZ örökös minősítés visszavonásig, az ökoiskola pedig három évre szól, miután megújítható sikeres pályázattal.

 

 Egy ökoiskola abban különbözik egy átlagos iskolától, hogy nemcsak a tanításban érvényesül a környezeti nevelés, hanem az iskolai élet minden területén; az iskola működtetése terén éppúgy, mint a gyerekek étkeztetése vagy a táborok szervezése során. 

 

A februárban benyyújtott pályázatok elbírálási szempontjai között szerepel az hogy a pedagógusok hány százaléka teszi témává a fenntarthatóságot, elérhető-e gyalog vagy biciklivel az intézmény környékén a környezet tanulmányozására alkalmas hely, vagy hogy az iskola zöldterületeinek kialakításakor a tájegységre jellemző, esetleg őshonos növényeket részesítettek-e előnyben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában