40.-ik alkalommal

2023.06.21. 14:15

Nemzetközi fizikaversenyt tartottak Sopronban - fotók

Negyvenedik alkalommal szervezték meg a Vermes Miklós Nemzetközi Fizikaversenyt, melynek ezúttal is a soproni Vas- és Villamosipari Technikum adott otthont.

Papp Fanni

Fotó: Szalay Károly

Három napon keresztül 34 középiskolás tanuló mérte össze tudását a Vas- és Villamosipari Technikumban, ami több mint tízedik alkalommal adott otthont a nemzetközi versenynek. - A Vermes Miklós Nemzetközi Fizikaversenyt sok évvel ezelőtt Nagy Márton tanár úr hozta létre, aki egykor a soproni Líceumban tanított. Bokor Ákos igazgató az osztályában tanult és én is tanítványa voltam, így jutott ránk a választás, hogy az iskolánkban rendezzük meg - avatott be Mastalír Márta.

A megmérettetésen erdélyi, debreceni és budapesti diákok vettek részt, akik három kategóriában mérhették össze tudásukat: hőtan, elektromosságtan és mechanika témakörben. A háromnapos verseny után szerdán tartották meg az eredményhirdetést, ahol köszöntőt mondott Csiszár Szabolcs alpolgármester és Bokor Ákos, a Vas- és Villamosipari Technikum igazgatója.

A mechanika kategória első helyezettje Csapó András lett, a hőtan legjobbjaként Țepuc Tünde szerepelt és az elektromosságtan témakörben Vincze Farkas Csongor teljesített a legjobban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában