A Föld bajnokai

2023.06.25. 09:33

Közönségszavazáson nyerhet támogatást a mosonmagyaróvári Kossuth Gimnázium

Fej-fej mellett halad az első helyért a Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium az E.ON "A Föld bajnokai" pályázatán egy dunaharaszti intézménnyel. Közönségszavazáson dől el június 26-án, kinek a környezetvédelmi projektjét támogatják.

Mészely Réka

A Kossuth Gimnázium tanárai személyesen is gyűjtötték a közönségszavazáshoz a lájkokat. Fotó: Kerekes István

A Föld bajnokai címmel indított pályázatot az Eon, a legjobb 29 zöld pályázat közül szavazhatunk a kedvencre. A legtöbb lájkot szerző óvodai vagy iskolai pályázat automatikusan bekerül a Föld bajnokai program nyertesei közé és támogatást kap fenntarthatósági programja megvalósításához. Szavazni június 26-án 11 óráig lehet, a sorsolás és eredményhirdetés június 26-án délután lesz.

A Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium is indult a pályázaton, melyben bejutott a közönségszavazásba. A gimnázium fej-fej mellett halad az első helyért egy dunaharaszti intézménnyel. 

A mosonmagyaróvári iskola tanárai és diákjai várják a szavazatokat, azaz a lájkokat ezen a linken, a Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium, a KLG Öveges Labor vagy a KLG Goodeid Projekt Facebook-oldalán.

Kérik, a sárga hátterű fényképre történő kattintás után nyomják meg a "Tetszik" gombot.

A KLG már tíz éve végez európai szinten kiemelkedő természetvédelmi munkát a kihalófélben lévő magashegyi fogaspontyok megmentése érdekében, valamint élen járnak a zoopedagógiai oktatásban, felelős állattartásra nevelésben, szemléletformálásban és környezeti nevelés terén is. Az iskola számos helyi és környékbeli intézmény diákjait fogadja, akik szintén találkozhatnak akár vadon kihalt fajokkal, vagy részt vehetnek állatasszisztált foglalkozásokon. A pályázat elnyerése lehetővé tenné az iskola számára a környezetvédelmi projektek jövőjének biztosítását, a jelenlegi infrastruktúra részleges felújítását, fejlesztését. Emellett több más projektelem is megvalósulhatna, úgy, mint a szelektív hulladékgyűjtő edények vagy éppen virágládák beszerzése. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában