kisalfold.hu podcast

2023.04.12. 14:00

Podcast - Hídvégi-Vas Éva: Egy hét helyett egyelőre két napra elég a Győribaba fesztivál büdzséje

Hídvégi-Vas Éva a Győribaba fesztivál szülőanyja. A százhúsz programot sűrítő esemény azonban támogatást gyűjt, mert egyelőre csak két napra elegendő összeg áll rendelkezésre a szervezéshez. Podcast beszélgetésünkben Éva mesél a Győribaba eredetéről, fejlődéséről és céljairól.

kisalfold.hu

A képen Hídvégi -Vas Éva.

Első kisfia születésekor Hídvégi -Vas Éva nem talált Gyárvárosban babafoglalkozást. 

– Akkor még nem vezettem és nem volt kedvem a babakocsival buszozni, felpakolva. Gondoltam egyet, és indítottam egy baba-mama klubot.

Olyan nagy érdeklődésre talált az alkalom, hogy hamar egyesületté nőtte ki magát. – Egyszer jött egy kismama, aki Kecskemétről költözött frissen és mesélt egy ottani rendezvényről, egy babakocsis felvonulásról, amire feldíszített babakocsikkal és beöltözve vonulnak fel szülők gyerekekkel. Kicsit jobban utánaolvastam és kiderült, hogy ez nem csak egy felvonulás, hanem sok ingyenes program. Beléptem a születés hete franchise-ba, és így született meg a Győri születés hete fesztivál. Aztán gondoltam, hogy egy még Győribb fesztivált szeretnék, ezért alakult át Győribaba fesztivállá, most lesz a negyedik alkalommal május 21-től 27-ig.

Hallgassa meg!

A rendezvény egybefoglal minden győri és Győr környéki családtervezéssel, várandóssággal, gyermekágyas időszakkal és gyermekneveléssel kapcsolatos programot, foglalkozást, fejlesztést. Ingyenes előadásokon, bemutató órákon, workshopokon vehetnek részt az érdeklődők.

- Fekete Zoltán szülész nőgyógyász tavaly 12 órás műszak után érkezett hozzánk és addig amíg kérdés volt, nem állt fel. De a császár vonal is jelen lesz, próbálunk hiteles információt tenni a fesztivál mögé. További szépsége a rendezvénynek, hogy ezen a héten senki nem tekint egymásra konkurenciaként és megfér egymás mellett az összes kismama, jógaoktató és zenei foglalkozás vezető, tudva, hogy nem biztos hogy mindenkinek ugyanaz lesz szimpatikus.

Már az első évben százhúsz program várta az anyukákat, és tavaly már négy gyerekkoncerten vehettek részt az érdeklődők. A Famulusba költözött a rendezvény, mert korábban a város különböző pontjairól nehezen értek át egyik eseményről a másikra az anyukák. Így lett igazán baba és mamabarát az esemény: minden teremben gyereksarok várta a piciket, amíg anyukájuk hallgatta az előadást.

A Győri babafesztiválon babakocsis felvonuláson vehettek részt tavaly a családok.
Forrás: Kisalföld Archív

Kétmillió négyszázezer forint az az álomterv, amiből minden a tervek szerint megvalósulhat idén májusban is. Folyamatos a szponzorkeresés, jótékonysági érveréseket indítottak a közösségi hálóban, ebből is próbálnak pénzt szerezni a rendezvényhez. A Győribaba és a legfiatalabb korosztály várja magánszemélyek, és cégek vállalkozások segítségét abban, hogy a tervezett programokat ne kelljen két napra összesűríteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában