A Valmar és a Quimby is fellép

2023.04.13. 16:06

Drónshowval nyit a győri nyár - Két hírgrafikán mutatjuk az összes fontos idei győri fesztivált és programot - videó

Sajtótájékoztató keretében mutatták be a nyári győri programkínálatot csütörtökön Győrben, de ízelítőt kaptunk az év végi eseményekből is.

Gyurina Zsolt

Úristen! Jön a ValMar is a Dunakapu térre idén nyáron. Fotó: MW-archívum

Fotó: Bencsik Ádám

Csütörtök, 16.01 - Hangsúlyos győri programok 2023-ban

"Soha nem volt még ekkora a programok kínálata" - kezdte Dézsi Csaba András polgármester bevezetőjében. Egy április 16-i kiállítással, a Cowboyok és indiánokkal rajtolt a felsorolás, majd májusban lesz még Öt Templom Fesztivál, Szentiváni Fesztivál, Győri Gyerekpiknik, június elején Édes Napok, de lesz Táncfesztivál és Romerkvelle is.

 

A Quimby koncertezik a nyárnyitón

A nyárnyitó hétvégét június 8-10-én rendezik, az első napon 21 órától a Dunakapu téren egy szimfonikus szuperkoncerttel a 90-es évek sztárjaival, a Melody Maker (benne például a Back II Black vagy a Shygys együttes egykori tagjaival) és a Győri Filharmonikus Zenekar produkciójával. Másnap, pénteken katonazenekarok fesztiválja lesz, szombaton este 9 órától pedig a Quimby adja a nyárnyitó koncertet szintén a Dunakapu téren. Júniusban tartják az Ünnepi Könyvhetet (a Könyvszalont majd novemberben), a Radó-Szigeti Food Truck Show-t, újra fellép Győrben a Djabe és Steve Hackett (június 19.).

Steve Hackett, a Genesis egykori gitárosa a Djabe zenekarral lép fel június 19-én Győrben. Fotó MW-archívum
Fotós: Pusztai Sándor

A sorban a következő a Szent László Napok az Aranyparton (június 23-25), a Múzeumok Éjszakája (június 24.). A minden eddiginél nagyobbnak ígért Győrkőcfesztiválra június 30. és július 2. között látogathatunk el. Két nyáresti koncertet jelentettek be: július 1-én 21 órától a Dunakapu téren a fiatalok körében erősen kedvelt ValMar, egy héttel később a Csík Zenekar és Karácsony János "James" lép fel. 

 

Érkezik Geszti Péter is

A Győri Rotary Fröccsnapokat július 21-23 között, az Adyvárosi Tóparty-t július 29-én rendezik. A Fröccsnapokat zenei tehetségkutatóval kötik egybe, a Színpadra fel! nevű versenyre április 17-től várják a helyi amatőr zenészek és zenekarok jelentkezését, részletek a mufegyor.hu honlapján. A legjobb előadó a Győr Város Zenei Felfedezettje díjat nyeri el.

A Barokk Esküvőt idén már 30. alkalommal tartják meg, erre várják a házasodni kínáló pár jelentkezését. Írjuk be a naptárunkba a dátumot: augusztus 11-12. A Bortörténelmi Napok ( augusztus 24-27) és a Pinnyédi Hídpiknik után már a nyárzáró koncert jön, augusztus 26-án (esőnap: augusztus 27), a városháza előtt Geszti Péter lép fel. Elhangzott a bemutatón az is, hogy Győrben nem lesz tűzijáték idén, ahogy tavaly sem volt.

A Győri Rallyt szeptember 8-10 között több városrészben tartják, a Halnapokat szeptember közepén  Radó-Szigeten. Az is kiderült a sajtótájékoztatón, hogy lesz Győri Advent, december 1 és 23 között, illetve Szilveszteri Városi Vigasságok, december 31-én és január 1-én.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában