Jegyzet

2023.02.07. 15:22

Hétköznapi eset

"Megtalálta az enyhítő körülményt, a pórul járt pedig remélhetően kapott új időpontot."

Mohay Gábor

A parkoló két sorában mintegy harminc autó sorakozott, egyetlenegy, mégpedig egy kis kategóriás kocsi mögött jókora terepjáróval: második sorban, így nemhogy a kis- autó, de egy megtermett kutya sem tudott volna előle kibújni. A kisautó gazdája ott toporgott kétségbeesetten, a sapkáját gyűrögetve mormogta, hogy máris lekéste a háziorvos által adott időpontot.

Valaki azt tanácsolta neki, hívja a rendőrségi segélykérő számot, az ügyeletről a rendszám alapján talán rá tudnak szólni a tilosban parkírozóra. Emberünk azonban sűrűn az órájára pillantva csak szomorúan legyintett, majd mintegy tíz perc után megtörtént a csoda. Nyugodt, kimért léptekkel megérkezett az elegáns egyterű tulajdonosa, a szemrehányó tekintetet követő kifakadásra megvonta a vállát: igaz, elnézést is kért, mert azt hitte, két perc alatt elintézi a dolgát, de beszállás közben még megjegyezte, hogy nem kell ebből ügyet csinálni, hétköznapi eset, amely már vele is megtörtént.

Megtalálta az enyhítő körülményt, a pórul járt pedig remélhetően kapott új időpontot.
 

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában