Nem tűnnek el a kedvencek

2023.02.20. 09:52

Bezárás után - A Benedetto új helyen nyitott süteményboltot Győrben

Bezárt januártól Győr egyik híres cukrászdája, a nádorvárosi Benedetto. Cseh István üzletvezető bő három évtized után volt kénytelen lehúzni a rolót költségei drasztikus növekedése miatt. A hír hallatán sokan siratták meg a városszerte kedvelt sétálókehely, a híres somlói galuskájuk, gesztenyepüréjük eltűntét. Cseh István tulajdonos most jó hírről számolt be lapunknak.

Gyurina Zsolt

Cseh István városszerte kedvelt süteményei új életre kelnek. Fotó: Kisalföld-Archív

Fotó: Huszar Gabor

– Megnyitottuk a Pápai úton lévő süteményboltunkat, ahol a Benedettóban megszokott süteményekkel és tortarendelésekkel várjuk vásárlóinkat. De természetesen a sláger, vagyis a somlói galuska, a saját készítésű gesztenyepüré itt is igazi friss tejszínhabbal kapható hétfő kivételével mindennap – fogalmazott Cseh István.

Az energiaköltségeink itt alacsonyabbak, és nagyon odafigyelünk a spórolásra. Bérleti díjat sem kell fizetnünk. Három főállású munkatárssal és három nyugdíjassal dolgozunk. Remélem, fokozatosan visszaszoknak vendégeink és újakat is tudunk megnyerni.

Cseh István érdekességként említette meg, hogy a Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum két tizedikes lány diákja a Lengyel Alfréd Honismereti Versenyre a Benedetto történetével nevezett. A legendás győri cukrászda történetét dolgozzák fel írásos és diavetítéses formában.

Cseh István városszerte kedvelt süteményei új életre kelnek. Fotó: Kisalföld-Archív
Fotós: Huszar Gabor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában